Op 3 juni 2021 zijn er op de site van Movisie weer een heel aantal nieuwe handreikingen en artikelen gezet over cliëntondersteuning.

Onder andere:

  • Een handreiking met achtergrondinformatie over mensen met een LVB (Licht verstandelijke beperking) hoe de gemeente kan communiceren met deze doelgroep en hoe de onafhankelijke cliëntondersteuner kan bijdragen aan het voorkomen van complexere problematiek.
  • Een handreiking met inzichten en ervaringen om aan de slag te gaan met cliëntondersteuning gericht op jongeren of gezinnen met problemen en de overgang van 18- naar 18+.
  • Een handreiking voor cliëntondersteuning van mensen die dak en thuisloos zijn. In de handreiking staan verschillende tips en geleerde lessen die ook bruikbaar zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.
  • Een handreiking voorcliëntondersteuning gericht op kwetsbare ouderen. Er zijn signalen dat ouderen niet om hulp vragen, bijvoorbeeld vanwege gevoelens van schaamte, culturele achtergrond, angst, trots of vanuit het idee dat ze een ander niet tot last willen zijn. In de handreiking staan tips en handvatten om ouderen te bereiken en met hen het gesprek aan te gaan.
  • Een handreiking die zich richt op de rol van de cliëntondersteuning bij de overgang van Wmo naar de Wlz. Wat speelt er rondom die overgang voor inwoners, wat zijn aandachtspunten bij de aanvraag van een Wlz indicatie en welke aanpakken bestaan er om de verbinding te maken tussen onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit de Wmo en Wlz?

Lees hier verder voor alle handreikingen op de website van Movisie