start cursus wmo consulent

Start cursus

13 maart 2023

opleiding wmo consulent certificaat

Certificaat

bij succesvolle afronding

Studielast

+/- 2-4 uur per les
16 weken

Niveau

MBO4/HBO

Thuisstudie

E-learning + 1 live bijeenkomst

Investering

€ 2.100,-

Financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren. Vraag een STAP budget of een andere subsidie aan, laat je werkgever of het UWV betalen, of betaal in termijnen.

Geaccrediteerde opleiding

✔ NRTO keurmerk
✔ CRKBO registratie
✔ Register WMO Consulenten Nederland
✔ Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) 171.20 PE punten
✔ Registerplein 84,5 PE punten

Zoek jij een nieuwe uitdaging (ook al is dat spannend)?

Ben je werkzoekend? Wil je omgeschoold worden? Zoek je een baan waarin je zingeving en werkgeluk kunt ervaren, omdat je van grote betekenis bent voor anderen? Of werk je al in het sociaal domein en wil je je verder professionaliseren binnen de Wmo? Dan is deze opleiding perfect voor jou.

We snappen dat het spannend is om je weg te vinden in het sociaal domein, en ook om daar een opleiding voor te volgen. “Ben ik wel goed genoeg? Val ik niet door de mand?” Daarom doen wij er alles aan om je niet alleen de juiste kennis te geven, maar ook zelfvertrouwen. Dat is het element dat je nodig hebt om met plezier naar je werk te gaan, en fluitend weer thuis te komen. Daarmee ben jij echt van toegevoegde waarde voor de cliënten en je werkgever.

 

Opleiding Wmo consulent

In onze opleiding tot Wmo consulent leer je hoe je mensen optimaal ondersteunt en hoe je hun familie erbij kunt betrekken. Je leert alles over de Wmo 2015, van melding tot en met nazorg. We werken volledig in de geest van het huidige sociale domein, waarbij je breed en creatief leert kijken en de juiste oplossingen gaat bedenken voor zorgvragers samen met hun hele familie- en vriendenkring.

In de afgelopen jaren hebben wij al meer dan 1.000 cursisten geholpen. Ze volgden allemaal met veel plezier één van de online opleidingen. Wij zijn het enige instituut in het sociaal domein die complete opleidingen aanbiedt die online te volgen zijn: in je eigen tijd, in je eigen tempo, zonder dat je hoeft te reizen, of moet stoppen tijdens een corona-uitbraak.

 

Drie varianten

Je kunt de Wmo opleiding volgen in drie verschillende varianten, afhankelijk van de ondersteuning die je nodig hebt, en van je financiën. Kijk ook op onze pagina met een overzicht van de financieringsmogelijkheden.

Als je werkzoekend bent, dan kunnen we je na het behalen van je certificaat warm aanbevelen bij de detacheringsbureaus en gemeenten waarmee we samenwerken. Zie hiervoor onze pagina over werkervaringsplaatsen

Deze opleidingen zijn geschikt voor iedereen met een MBO+/HBO en werkervaring in zorg/welzijn of andere relevante vakgebieden.

Twijfels?

We kunnen ons goed voorstellen dat je met vragen rondloopt voordat je aan deze opleiding begint.

✓ Ben ik niet te oud om weer in de schoolbanken te zitten?
✓ Heb ik voldoende vaardigheden om het beroep van Wmo consulent uit te oefenen?
✓ Kan ik straks wel een baan vinden, ook al heb ik geen gemeentelijke werkervaring?

Geloof ons als we zeggen dat ál onze cursisten met deze vragen rondlopen. Je bent niet de enige.

Toch zijn er honderden mensen die ondanks deze twijfels toch aan de opleiding zijn begonnen, die bovendien het certificaat hebben gehaald, en die er ook nog eens een hele leuke baan mee hebben gevonden! Het kan, en wij geloven dat jij dit ook kan bereiken.

Heb je andere vragen? Kijk dan ook eens op onze pagina met veelgestelde vragen!

 

Ervaringen van oud Wmo cursisten

Marit werkt inmiddels dankzij haar deelname aan de Wmo opleiding als beleidsmedewerker Wmo bij de gemeente Landsmeer.

Iedere les is waardevol te noemen. Ik heb nu meer in- en overzicht over de nieuwe wetten binnen het sociaal domein, en ook van de nieuwe doelgroepen e.d. Ook dat je gestimuleerd wordt om zelf informatie op te zoeken over voorzieningen in jouw gemeente zorgt dat je straks snel overal je weg kunt vinden. Nu kan ik zeggen dat ik weet wat gekanteld denken is en hoe dat (creatief) toe te passen. Ik zou de training zeker aanraden omdat je niet alleen meer over de Wmo leert, maar ook leert om breder te kijken en om de informatie toe te passen.

Marit Kamerman

Ik heb de opleiding Wmo consulent gevolgd bij de WWZ academie op advies van een vriendin. Mooie opleiding. Ik promoot jullie vaak. Ik heb veel geleerd bij jullie en ben blij met de kans die jullie mij gaven. Ik ben onlangs benaderd door een detacheringsbureau, maar helaas voor hen heb ik inmiddels al een mooie baan gevonden bij een zorgorganisatie.

Annemarie Winter

Ik geef de opleiding en 10!

Dankzij het onderdeel Wmo heb ik genoeg kennis gekregen om mijn carrière als Wmo consulent te beginnen. Met behulp van creatief denken kan ik heel makkelijk en creatief uit verschillende of ingewikkelde situaties komen. Alles ging super!

Alla Vasnyova

Zeg jij JA tegen deze investering in je toekomst?

Meld je dan meteen aan voor de opleiding!

Of lees eerst het opleidingsprogramma

7

Programma Wmo consulent: 4 modules in 16 weken

Startopdracht

Onderzoek naar de functie van Wmo consulent en eigen competenties – interview met Wmo consulent, eigen reflectie op basiscompetenties en verslag daarover schrijven

Leerdoelen

Je weet hoe het beroep van een Wmo consulent eruit ziet. Je kent je eigen competenties. Je kent ook de voor een Wmo consulent benodigde basiscompetenties. Je weet aan welke competenties waar je nog moet werken.

Module 1

Algemene kennis van de basis regelgeving

Leerdoelen

Je kent de de wet- en regelgeving in het kader van de Wmo.

WEEK 1   Inleiding in de Wmo
WEEK 2   De wet en het uitvoeringsbesluit
WEEK 3   Lokale regelgeving
WEEK 4   Van vraag tot maatwerkvoorziening

Module 2

Creatief en breed leren denken

Leerdoelen

Je kunt de methodieken van creatief denken toepassen in jouw werk.

WEEK 5   De basis van creatief denken en hoe je het toepast in je werk
WEEK 6   Creatieve vaardigheden om anders te denken
WEEK 7   Denktechnieken voor nieuwe oplossingen
WEEK 8   Mindmappen als werktool om nieuwe kansen en verbindingen te zien

Module 3

Een gedegen kennis van algemene voorzieningen en hoe je deze toepast

Leerdoelen

Je kent de doelgroepen in de Wmo. Je weet welke sociale netwerkstrategieën er zijn en kunt deze toepassen. Je kent de sociale kaart van haar gemeente en weet hoe jij daarin zowel de maatwerkvoorzieningen als de algemene voorzieningen kan vinden. Ook ken jij de aan de Wmo aanpalende wetgeving, de wettelijke voorliggende voorzieningen.

WEEK 9    Doelgroepen in de Wmo
WEEK 10  Sociale netwerk strategieën
WEEK 11  Algemene voorzieningen en de sociale kaart
WEEK 12  Aanpalende wetgeving: Wlz, Zvw, Participatiewet, leerlingenvervoer e.d.

Module 4

Het geleerde toepassen

Leerdoelen

Je kent de praktijk van de Wmo. Je kunt een melding afhandelen en een indicatie stellen. Je bent in staat om verslagen en beschikkingen te schrijven. Ook kan jij nazorg verlenen. Je weet hoe jij kunt samenwerken met je collega’s in de wijk.

WEEK 13  Wat doe je na een melding en hoe stel je een indicatie?
WEEK 14  Hoe maak je een verslag?
WEEK 15  Beschikking maken en uitwisseling van gegevens
WEEK 16  Nazorg, samenwerking en casusregie

Bonusmateriaal

 

Een gastcollege over eenzaamheid door Jeanette Rijks, erkend eenzaamheidsdeskundige.

Een complete uitleg over zelfredzaamheidmatrix

Extra les over het keukentafelgesprek.

Zeg jij JA tegen deze investering in je toekomst?

Meld je dan meteen aan voor de opleiding!

Marion werkt nu als WMO consulent

Marion was fysiotherapeut, maar viel door ziekte uit. Ze zat een tijdlang thuis en zorgde voor haar zoon. Toch wilde ze weer gaan werken. Na wat online zoekwerk naar (om)scholingsmogelijkheden kwam ze uit bij de WWZ Academie en startte ze een de opleiding Wmo consulent.

Ze volgde de opleiding om meer kennis op te doen en ze wilde er een baan mee vinden. En dat is haar gelukt! Inmiddels werkt Marion bij de gemeente Delft als Wmo consulent.

Ben jij net als Marion toe aan een nieuwe uitdaging?

 

Wil je weten of een baan in het sociaal domein iets voor jou is?

Doe de test!

Na de uitslag krijg je een serie mails die jouw helpen om de beste opleiding te zoeken, waarmee jij jouw droombaan vindt in het sociaal domein. Uiteraard kun je je altijd weer afmelden voor de mails, je zit nergens aan vast.

 

Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoon
Ik geef toestemming om mij nieuws + info toe te sturen.
Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens zoals beschreven in het privacyreglement. Lees hier ons privacyreglement

Alle genoemde prijzen zijn vrijgesteld van BTW. Op deze online opleiding zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Voor online producten geldt een herroepingsrecht van 14 dagen, zolang de opleiding nog niet is gestart. WWZ Academie is lid van de NRTO Geschillencommissie