Financieringsmogelijkheden

 

Wil jij een opleiding volgen voor Wmo of Jeugconsulent maar heb je er op dit moment geen geld voor?

 

Wil jij graag een van onze opleidingen volgen zodat je echt leuk werk kan krijgen als Wmo- of jeugdconsulent? Denk je dat je de opleiding niet kunt bekostigen? Er zijn manieren om dat toch voor elkaar te krijgen. Hieronder vier tips:

1. Laat je werkgever betalen

 

Uit het jongste onderzoek van TNO blijkt dat geld voor scholing van werknemers op de plank blijft liggen. Zonde toch? Ruim 40% van het opleidingsbudget wordt niet besteed en verdwijnt per 1 januari van ieder jaar. Werkgevers zijn verplicht scholing aan te bieden, maar geven hier onvoldoende prioriteit aan. Wist je dat bijvoorbeeld sociaal werkers een loopbaanbudget opbouwen van 1,5% die je voor scholing kunt inzetten? Werkgevers vinden ook vaak dat de verantwoordelijkheid bij jou ligt om aan te geven dat je een opleiding wilt volgen. Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar je baas of naar personeelszaken en vraag of je een opleiding kan volgen.

Natuurlijk moet er een win-win situatie zijn voor je werkgever en voor jou, dus geef bij je werkgever aan wat het voordeel voor hem of haar is dat jij de opleiding gaat volgen. Blijf je daar aan het werk, dan is het natuurlijk belangrijk dat de inhoud aansluit bij je huidige werk. Zit je in een outplacement traject of in een ontslagronde, dan is er een transitiebudget dat de werkgever zelfs verplicht is om in te zetten voor scholing.

 

2. Laat de Belastingdienst betalen

 

Opleidingen met een prijs die hoger is dan € 250,- kun je als studiekosten aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting.

Rekenvoorbeeld
• Lesgeld Online opleiding WMO Consulent € 1.897,-
• Hiervan haalt u de drempel (eigen bijdrage) af: € 250,-
• Uw aftrekbare studiekosten in uw aangifte zijn € 1.647,-

> Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst

3. Laat het UWV betalen

 

Voor het UWV is vanaf 1 juli 2018 30 miljoen beschikbaar gesteld om werkzoekenden met een WW uitkering op maat te scholen. Dit kan alleen voor krapteberoepen, dus beroepen waar echt tekort kandidaten voor zijn. Uit onderzoek van het UWV zelf blijkt dat er tekorten zijn aan personeel in de sociale wijkteams. De WWZ Academie leidt hiervoor op met de opleiding Consulent sociaal domein, waarmee je brede kennis verkrijgt op het gebied van de Wmo en de Jeugdwet. Dat is waar sociale wijkteams naar zoeken, naar generalisten die breder kunnen kijken dan alleen hun eigen vakgebied. Die opleiding kun je zelfs nog aanvullen met de korte cursus Regelgeving Participatiewet. Dan heb je het hele plaatje van het sociale domein.

Opleidingen kunnen worden gevolgd bij opleiders waar het UWV een inkoopcontract mee heeft. Ook de WWZ Academie heeft een inkoopcontract met het UWV.

Dus als je een WW uitkering hebt en je wilt graag bij ons een opleiding volgen, overleg dan met je werkcoach. Hij of zij mag zelfstandig besluiten of je in aanmerking komt voor een bijdrage voor scholing. Als hij of zij vraagt of consulent in een sociaal wijkteam een krapteberoep is, verwijs dan naar hun eigen onderzoek over de krapte in de sociale wijkteams.

 

 

4. Betaal het zelf in termijnen

 

Als je geen gebruik kunt maken van de hiervoor genoemde mogelijkheden, dan hebben we altijd nog de mogelijkheid voor betalen in termijnen.

Je kunt betalen in 4 termijnen voor de opleidingen Wmo consulent en Jeugconsulent. Voor de opleiding Consulent Sociaal Domein kun je in 6 termijnen betalen. 

Het jaarprogramma Sociaal Domein Compleet kun je in 10 termijnen betalen.

Op het totaalbedrag komt dan wel een opslag van € 150,- voor administratiekosten en debiteurenrisico. Voor de eerste termijn doe je een aanbetaling van 25% van het totale bedrag inclusief de genoemde opslag. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden met betaling in termijnen.

Heb je vragen over de Financieringsmogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op. Alle vragen worden zo snel mogelijk,
maar in ieder geval binnen twee dagen, beantwoord.

Wil jij weten of het beroep Wmo consulent iets voor jou is? Doe de test: 

Wil jij succesvol aan de slag als Wmo Consulent?
Aan het eind van de test kun je direct de testuitslag aanvragen. 

35 WMO tips + elke maand praktische informatie!

E-book
Voornaam

Achternaam

E-mailadres
Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.
Ik geef toestemming om mij nieuws + info toe te sturen.