Financieringsmogelijkheden

 

Wil jij een opleiding volgen in het sociaal domein, maar heb je er even geen geld voor?

 

Wil jij graag een van onze opleidingen volgen zodat je werk kan krijgen als consulent in het sociaal domein? Denk je dat je de opleiding niet kunt bekostigen? Er zijn manieren om dat toch voor elkaar te krijgen. Hieronder geven wij vier tips:

1. Laat je werkgever betalen

 

Uit onderzoek van TNO blijkt dat geld voor scholing van werknemers op de plank blijft liggen. Zonde toch? Ruim 40% van het opleidingsbudget wordt niet besteed en verdwijnt per 1 januari van ieder jaar. Werkgevers zijn verplicht scholing aan te bieden, maar geven hier onvoldoende prioriteit aan. Wist je dat bijvoorbeeld sociaal werkers een loopbaanbudget opbouwen van 1,5% die je voor scholing kunt inzetten? En dat banken een ontwikkelbudget beschikbaar stellen voor scholing? Werkgevers vinden vaak dat de verantwoordelijkheid bij jou ligt om aan te geven dat je een opleiding wilt volgen. Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar je baas of naar personeelszaken en vraag of je een opleiding kan volgen.

Natuurlijk moet er een win-win situatie zijn voor je werkgever en voor jou, dus geef bij je werkgever aan wat het voordeel voor hem of haar is dat jij de opleiding gaat volgen. Blijf je daar aan het werk, dan is het natuurlijk belangrijk dat de inhoud aansluit bij je huidige werk. Zit je in een outplacement traject of in een ontslagronde, dan is er een transitiebudget dat de werkgever zelfs verplicht is om in te zetten voor scholing.

Klik hier voor het overzicht van alle opleidingen.

 

2. Maak gebruik van het STAP budget of van NL Leert Door (2022)

 

Vanaf 1 maart 2022 kun je gebruikmaken van het STAP budget. Per jaar kun je €1.000,- aanvragen voor een opleiding. De aanvraag doe je via het STAP portaal van het UWV. De WWZ Academie is geregistreerd als STAP opleidingsaanbieder. Via het STAP portaal maak je een keuze voor een opleiding en schrijf je je in. Voor het restant van het bedrag van de opleiding krijg je van ons een factuur. Alle informatie over het STAP budget vind je via deze pagina op onze website.

Ook kunt in het kader van NL Leert Door vanaf 1 maart 2022 een aantal korte cursussen volgen, die voor een deel onderdeel zijn van de Wmo en Jeugdhulp opleiding: De cursussen Regelgeving Wmo, Regelgeving Jeugdhulp, Regelgeving Participatiewet, Regelgeving Wet langdurige zorg en de cursus Creatief Denken. Voor de korte cursussen die je hebt gevolgd krijg je vrijstellingen als je de langere opleidingen gaat volgen en daarmee mooie kortingen voor die opleidingen.

Je kunt een keuze maken uit traject A en traject B of je kiest voor beide trajecten. Kies je voor traject A dan ben je voor een halfjaar WWZ clublid. Kies je voor traject B dan kies je uit ons assortiment drie korte cursussen naar keuze en ben je ook een halfjaar WWZ clublid.

Je mag er ook voor kiezen om zowel Traject A als traject B te doen.
Zo krijg je nog meer kennis over het veld van zorg en welzijn, het sociaal domein!
Klik hier voor meer informatie over NL Leert Door

3. Laat het UWV betalen

 

Ben je al een tijdje werkzoekend en ingeschreven bij het UWV, dan hebben zij mogelijkheden voor scholing voor kansberoepen. De opleidingen Callcentre/klantenservice sociaal domein, Wmo Consulent en het halfjaarprogramma Wmo consulent Plus worden vergoed door het UWV. Je hebt als werkzoekende een scholingsbudget van €5.000,- en een leermiddelenbudget van €500,-. Je werkcoach beslist of jij de opleiding mag volgen.

Het is onze ervaring dat er nog steeds echt veel werkgelegenheid is in deze beroepen. We krijgen regelmatig vacatures van detacheringsbureaus en gemeenten die we vervolgens publiceren in de Facebook studiegroepen, omdat zij op de arbeidsmarkt onvoldoende mensen kunnen vinden. Dat kun je in het gesprek met het UWV vertellen. Je werkcoach kan ons daarover benaderen.

 

 

4. Betaal het zelf in termijnen

 

Als je geen gebruik kunt maken van de hiervoor genoemde mogelijkheden, dan hebben we altijd nog de mogelijkheid voor betalen in termijnen. Betalen in termijnen gaat altijd via automatische incasso en je betaalt daarbij een opslag van €150,- voor administratiekosten en debiteurenrisico.

Heb je vragen hierover? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.

Heb je vragen over de Financieringsmogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op. Alle vragen worden zo snel mogelijk,
maar in ieder geval binnen twee dagen, beantwoord.

Wil jij weten of het beroep Wmo consulent iets voor jou is? Doe de test: 

Wil jij succesvol aan de slag als Wmo Consulent?
Aan het eind van de test kun je direct de testuitslag aanvragen. 

30 WMO tips + elke maand praktische informatie!

E-book
Voornaam

Achternaam

E-mailadres


Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.
Ik geef toestemming om mij nieuws + info toe te sturen.