fbpx

Incompany training Sociaal Domein

Werk je in het sociaal domein en wil je samen met je collega’s een training volgen?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij gaan graag in gesprek met jouw organisatie om te kijken wat de grootste struikelblokken zijn, en wat wij daar samen aan kunnen doen. Op basis van dit gesprek maken wij een maatwerktraining die is toegespitst op de behoeften van de organisatie, van het team, en de individuele vragen binnen het team.

 

Na deze training:

  • Hebben jullie nieuwe kennis en vaardigheden geleerd, waarmee jullie de werkdruk beter het hoofd kunnen bieden.
  • Waait er weer een nieuwe wind door het team, en loopt de communicatie soepeler.
  • Zijn jullie nog beter in staat om creatieve oplossingen te zoeken, zelfs in situaties die hopeloos lijken. Daardoor zullen jullie minder negatieve reacties krijgen van cliënten. Dat leidt tot meer plezier in het werk, minder personeelsverloop en minder ziekteverzuim.
  • Kunnen jullie beter samenwerken met collega’s, en met medewerkers van organisaties die ook betrokken zijn bij de hulpvragen. Dat leidt tot betere oplossingen die breder gedragen worden. Dat is beter voor de cliënten, en ook voor de medewerkers van de organisaties.

Natuurlijk kun je ook individueel een training bij ons volgen. Je bent meer dan welkom. Kijk daarvoor in het menu, onder opleidingen.

Wij maken graag samen met jullie een maatwerktraining op basis van één of meerdere van deze modules

.

Module 1

Algemene kennis van de basis regelgeving

Bijspijkeren van de kennis van de relevante regelgeving, waardoor je meer zelfvertrouwen ervaart bij het uitvoeren van de taken.
.

Module 2

Andere aanpak

Je wordt uitgedaagd om te kijken of je manier van werken past bij de bedoeling van de Wmo wet uit 2015, de Jeugdwet, en de andere wetten die relevant zijn in het werkveld. Daar waar nodig wordt je ondersteund om je werkwijze aan te passen, in overleg met de mensen met wie je samenwerkt.
.

Module 3

Creatief en breed denken

Je volgt een training om creatief en breed te denken, waardoor je sneller betere oplossingen kunt bedenken samen met de zorgvragers, de mantelzorgers en andere betrokkenen.

Module 4

Samenwerken

Je leert om beter samen te werken, waardoor alles soepeler verloopt, en je meer plezier en werkgeluk ervaart tijdens het uitvoeren van je taken.

Module 5

Ondersteunen

Je krijgt ook ondersteuning bij je individuele vraagstukken binnen het team, waardoor je met meer veerkracht en vitaliteit je werkt kunt doen.

Een aantal voorbeelden van onze teamtrainingen

Voorbeeld 1

Gemeente A vroeg ons tijdens de coronatijd om een blended learning om de kennis van twee teams Wmo consulenten op te frissen over de Wmo. Tevens wilden zij kennis verkrijgen over de aanpalende wet- en regelgeving met betrekking tot de Jeugdwet, Participatiewet, Wet langdurige zorg en Zorgverzekeringswet. Voor de kennisonderdelen kregen de consulenten toegang tot een eigen besloten leeromgeving, die we speciaal voor die gemeente hadden gemaakt en waar alleen zij toegang toe had. Daarnaast verzorgden we vijf live webinars om ook de lokale wet- en regelgeving te bespreken, en ook een aantal onderwerpen die de consulenten bezig hielden. Gaandeweg het traject bleek dat de gemeente meer nodig had. De teams stonden tegenover die ervoor open om gezamenlijk een teamtraject aan te gaan. Onze coach en trainer heeft dit succesvol begeleid zodat de teams en leidinggevenden weer met elkaar verder konden.

Voorbeeld 2

Gemeente B wilde een training voor hun Wmo medewerkers in de frontoffice. Zij hebben eerst gezamenlijk de online opleiding Wmo consulent Frontoffice gevolgd. Deze werd afgesloten met een live dag waarbij zij oefenden met gesprekstechnieken.

Voorbeeld 3

PIT Baarn, onderdeel van stichting Welzijn Baarn, kreeg de opdracht van de gemeente om een aantal frontoffice taken te gaan uitvoeren. Daarbij moest men nauw samenwerken met de Wmo consulenten. PIT Baarn heeft ons toen gevraagd om de medewerkers gedurende een aantal dagdelen kennis van de Wmo bij te brengen. Daarvoor moesten zij eerst een aantal lessen volgen in de online leeromgeving waartoe zij overigens gedurende een jaar toegang hadden. Na de online lessen behandelde onze docente Petra Veen de praktijk en beantwoordde zij alle vragen over de lesstof. PIT Baarn was hier zeer tevreden mee.

Procescoach Marloes Luijken zei hierover:
De voorbereiding was fijn en tijdig aangegeven. De voorbereidende gesprekken met jou en Petra waren heel prettig. Jullie begrepen wat onze vraag/ wens was en hebben de training daarop weten aan te passen. We hebben de groep in tweeën verdeeld en dat was een prima beslissing. Daarmee was de groepsgrootte beide keren goed, hierdoor was er interactie en konden casussen gedeeld worden. De uitleg, manier van lesgeven en kennis van Petra zijn als goed en prettig bestempeld door de deelnemers. Ik merkte persoonlijk dat het online deel door veel collega’s soms vooruit geschoven werd omdat ander werk voorrang vroeg. Het alvast in de agenda plannen is een tip en zullen wij een volgende keer ook echt doen. De eerste twee modules online waren goed te volgen, de laatste waren wat pittiger, met name de hoeveelheid materiaal dat te lezen was. We hebben intern besloten dit als naslagwerk te gebruiken en niet van te voren allemaal nauwkeurig te lezen. Al met al is aan onze vraag voldaan en hopen we de inwoners in Baarn van goed advies en informatie te kunnen voorzien vanuit onze rol binnen de integrale toegang.

Heb je interesse in een incompany training van de WWZ academie?

Volg dan dit stappenplan.

Stap 1

Studieadviseur

Neem contact op met een studieadviseur. Zij zullen jullie gegevens noteren en doorsturen naar de directeur van de WWZ academie.

Stap 2

Afspraak

We maken een afspraak waarin we de wensen inventariseren, en maken op basis daarvan een voorstel voor een maatwerktraining.

Stap 3

Maatwerk training

Uiteraard kunnen jullie nog aanpassingen doen in ons voorstel, en zo komen we samen tot een maatwerktraining die de beste resultaten zal opleveren.

Wij verheugen ons erop om kennis te maken en samen te zoeken naar oplossingen voor jullie vraagstukken.