Veelgestelde
vragen en antwoorden

Hieronder vind je de meest gestelde vragen
met daarbij onze antwoorden

Hoe lang duren de lessen en hoeveel tijd heb ik nodig?

De lessen zelf duren maximaal 30 min. Per les heb je een totale studielast van circa twee tot vier uur voor het bestuderen van de filmpjes en het maken van (huiswerk)opdrachten. Dat is afhankelijk van de aard van de les, maar ook van hoeveel tijd je er zelf voor nodig hebt.

Kan ik vanaf les 1 alle lessen inzien?

Nee je krijgt 1 les per week, tijdens de summercourse 2 lessen per week. Zo kun je goed focussen per onderwerp, anders wordt het teveel om te behappen.

Hoe lang krijg ik toegang tot de lessen?

Als je alles betaald hebt of een formulier hebt ingeleverd voor automatische incasso, dan krijg je voor de opleidingen Wmo consulent, het halfjaarprogramma Wmo consulent Plus, Jeugdconsulent en Frontoffice medewerker/klantenservice sociaal domein maximaal een jaar vanaf de startdatum toegang tot de lessen. Voor de opleidingen Consulent sociaal domein en het jaarprogramma Sociaal Domein Compleet is dat anderhalf jaar. Wil je nog langer toegang, dan kan dat, maar dan moet je een abonnement afsluiten bij de WWZ Club of je betaalt in een keer een bedrag voor de doorstart. Neem hiervoor contact met ons op via info@wwzconsultancy.nl.

Moet ik extra betalen voor het studiemateriaal?

Nee dat is zonder extra kosten binnen de online leeromgeving beschikbaar. Je kunt het materiaal ook downloaden (de filmpjes niet). Desgewenst kun je aanvullend boeken en een card deck bijbestellen. Zie hiervoor onze webshop.

Welk opleidingsniveau heb je nodig voor deze opleiding?

Om de opleiding goed te kunnen volgen adviseren wij HBO niveau of MBO+.

Verzorgen jullie ook een stage?

Nee wij kunnen en willen geen stages regelen. Het beste is dat je zelf op zoek gaat naar mogelijkheden van stages binnen je netwerk of gaat praten bij een instelling voor maatschappelijk werk, sociaal raadslieden, een welzijnsinstelling, een stichting Welzijn Ouderen of een organisatie voor onafhankelijke clientondersteuning zoals MEE. Wij hebben ervaren dat je op die manier de meeste kansen hebt. Als je de opleiding hebt afgerond en je hebt laten zien dat je je echt hebt ingezet en de opdrachten echt goed hebt gemaakt, dan kunnen we je voorstellen bij de gemeenten en detacheringsbureaus waarmee wij samenwerken.

Zijn er mogelijkheden voor werkervaringsplaatsen?

Wij werken samen met verschillende detacheringsbureaus en gemeenten. We zullen je daar alleen voorstellen als:

  • Je de opleiding hebt afgerond
  • Je hebt laten zien dat je echt je best hebt gedaan tijdens de opleiding
  • Je de opdrachten goed hebt gemaakt en daarbij hebt laten zien dat je bereid bent om je echt in te zetten

Hoe zijn de baankansen van een Wmo- of jeugdconsulent?

Er is een grote vraag naar Wmo- en jeugdconsulenten in Nederland. Ouderen en Mmensen met beperkingen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Dat betekent dat het aantal aanvragen om ondersteuning bij de gemeenten blijft stijgen.

Krijg ik ook feedback?

De eerste module met kennislessen wordt afgesloten met een multiple choice toets waarbij je direct de uitslag ziet. De tweede module, Creatief Denken, bevat 1 opdracht die je instuurt. Vanaf de derde module maak je praktijkopdrachten. De opdrachten stuur je ons per e-mail. Petra en Anja beoordelen die binnen een week.

Is er ook contact tussen de deelnemers?

Ja, dat gebeurt via een besloten Facebookgroep en live bijeenkomsten. Zelf zijn wij daar ook aanwezig om indien nodig vragen te beantwoorden. Als je het Halfjaarprogramma Wmo consulent Plus of het Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet volgt, dan is er na iedere module een live vraag- en antwoord webinar of een live bijeenkomst met jouw studiegroep.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan, met een opslag van € 150 voor extra administratiekosten en debiteurenrisico. Kijk voor meer informatie op https://www.wmotraining.nl/termijnbetaling/ 

Kan ik mijn werkgever de opleiding ook laten betalen?

Als je werkgever de opleiding betaalt, geef dat aan bij de aanmelding en dan sturen wij de factuur naar je werkgever.

Krijg je een certificaat na deze opleiding?

Ja je krijgt een certificaat als je alle opdrachten met een voldoende hebt afgerond. De WWZ Academie heeft het NRTO Keurmerk van de Nederlandse Raad van Training en Opleiding en is geregistreerd bij CRKBO. De opleidingen zelf zijn geaccrediteerd bij Registerplein en de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Kan ik vrijstelling krijgen voor onderdelen?

Ja, dat kan alleen als je één of meerdere van onze korte cursussen hebt gevolgd. Kijk hiervoor op https://www.wmotraining.nl/korte-cursus/. Heb je certificaten van andere opleidingen, dan beoordelen we of die voldoende zijn voor een vrijstelling.

Waar is de opleiding?

De opleiding is online, dus er is geen fysiek gebouw waar je naartoe gaat. Je leert vanuit huis, je hoeft dus niet te reizen!

Zit je vraag er niet tussen? Stel hem gerust.

Alle vragen worden zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen twee dagen, beantwoord.

Wil jij weten of het beroep Wmo consulent iets voor jou is? Doe de test: 

Wil jij succesvol aan de slag als Wmo Consulent?
Aan het eind van de test kun je direct de testuitslag aanvragen. 

35 WMO tips + elke maand praktische informatie!

E-book
Voornaam

Achternaam

E-mailadres
Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.
Ik geef toestemming om mij nieuws + info toe te sturen.