Klantenservice zorg en welzijn

Ben je op zoek naar een baan waarin je van betekenis kan zijn voor anderen? Wil je Wmo consulent worden, maar heb je geen HBO opleiding of HBO werk- en denkniveau? Dan is het beroep Klantenservice zorg en welzijn echt wat voor jou.

Start cursus

Je kunt ieder moment starten

Certificaat

bij succesvolle afronding

Studielast

+/- 2-4 uur per les
17 weken

Niveau

MBO 3/4

Thuisstudie

E-learning, 1 live dag en oefening  met trainingsacteur

Investering

€ 2.200,-

Zoek jij een nieuwe uitdaging (ook al is dat spannend)?

Met deze opleiding kun je aan het werk aan de balie en telefoon bij een gemeente of een zorginstelling. Voor de mensen die hulp vragen en voor je collega’s ben jij de spin in het web, en daarom vorm je een essentiële schakel in het proces om de beste oplossing te zoeken voor de vragen van de cliënten.

Je krijgt het zelfvertrouwen om je werk goed, en met plezier, uit te voeren. Je haalt energie uit het contact met de cliënten, omdat je op alle vragen een antwoord hebt, of weet waar je het kunt vinden. Je kunt goed samenwerken met je collega’s en daarom ben je een belangrijk onderdeel van het werk van het team om de taken goed uit te voeren. Als je na je werk naar huis gaat heb je een gevoel van voldoening, en energie over voor de rest van de dag of avond.

 

De opleiding Klantenservice zorg en welzijn bevat:

  • 17 online lessen in 5 modules
  • 1 verplichte live praktijkdag waarbij je oefent met mondelinge gesprekstechnieken
  • 1 oefening telefonische gesprekstechnieken met een trainingsacteur
  • Intensieve online begeleiding door ervaren docenten.

Als je alle opdrachten voldoende hebt gemaakt en de live bijeenkomst hebt bijgewoond, dan krijg je een geaccrediteerd certificaat.

Tijdens alle lessen begeleiden we je online en via de mail met heldere uitleg, herkenbare voorbeelden en aansprekende werkvormen. Je hoeft geen lesmateriaal apart aan te schaffen, je kunt alles vinden bij jouw lessen in de leeromgeving. Je krijgt persoonlijke feedback op je opdrachten van onze docenten. Deze opdrachten stuur je per mail in. Zo zorgen we er samen voor dat je snel en gemakkelijk feedback krijgt.

Bij deze opleiding hoort één live praktijkdag waar je samen met andere cursisten mondelinge gesprekstechnieken oefent onder begeleiding van onze gespecialiseerde trainers. Deze live dag is een verplicht onderdeel voor het behalen van je certificaat.

Na deze opleiding:

  • Weet je in grote lijnen hoe de regelgeving Wmo, Jeugdwet en Participatiewet eruit zien zodat je deskundig kunt inspelen op de vraag van je cliënt.
  • Ben je in staat om zorgvragers en hun mantelzorgers op de juiste manier te woord te staan.
  • Kun je zorgvragers en hun mantelzorgers op de juiste manier doorverwijzen naar je interne collega’s als dat nodig is.
  • Kun je zorgvragers en hun mantelzorgers de weg wijzen in de voorzieningen zorg en welzijn in jouw gemeente.
  • Ben je in staat om gesprekken te voeren aan de telefoon en aan de balie met mensen met beperkingen en hun mantelzorgers.
  • Kun je eenvoudige aanvragen afhandelen voor hulp bij het huishouden, een regiopas, leerling vervoer en gehandicapteparkeerkaarten.

Scroll verder naar beneden voor het opleidingsprogramma

7

Heb je vragen? Plan een gratis adviesgesprek

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt voordat je je inschrijft voor onze opleiding. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Zit jouw vraag er niet tussen, aarzel niet om dan contact op te nemen met een studieadviseur.

1. Krijg ik een baangarantie?
Een baangarantie kunnen we je niet geven, want tenslotte ben jij zelf verantwoordelijk voor het vinden van een baan na je studie. Wel doen we er alles aan om je te ondersteunen bij je zoektocht naar je droombaan. Veel van onze cursisten hebben die al baan gevonden, en jij kan dat ook!

2. Ben ik niet te oud om te leren, of om te solliciteren?
Bij het werk als Klantenservice zorg en welzijn geldt dat een oudere leeftijd juist een voordeel is, geen nadeel, want met de jaren groeit ook de levenservaring. Natuurlijk zul je even moeten wennen aan de studie. Ter geruststelling: zoveel andere cursisten hebben ook hun certificaat gehaald, dus waarom jij niet?

3. Hoe combineer ik een studie met een baan?
Veel van onze cursisten hebben hun opleiding afgerond naast een baan, dus het is goed te doen. Het voordeel van onze opleidingen is dat die allemaal online te volgen zijn. Je kunt studeren in je eigen tijd, wanneer je maar wilt, waar je wilt.

Heb je andere vragen? Kijk dan ook eens op onze pagina met veelgestelde vragen!

 

Ervaringen van oud-cursisten

Ik vind de manier waarop de lessen zijn samengesteld erg prettig. Ik vind het duidelijk en het is makkelijk om de lessen te maken.

Loes van Diek

De perfecte keuze voor een carrièreswitch! Na bijna 29 jaar in de (zaken)reisbranche heb ik goed gedaan om voor de WWZ Academie te kiezen. Het is een goede praktijkgerichte online opleiding, die je in je eigen tijd kunt volgen. De opleiding bevat duidelijke video’s, lesmateriaal en literatuur die je als naslagwerk kunt gebruiken. Ik kreeg opbouwende feedback van de docent op de huiswerkopdrachten. Nu heb ik een goede basis kennis als het gaat om de Wmo en de Participatiewet. Ik hoop dat ik na mijn jarenlange werkervaring in de reisbranche met dit certificaat een leuke baan kan vinden als Klantenservice zorg en welzijn medewerker in het sociaal domein.

Ik wil jullie bedanken voor de lessen, die ik als erg prettig heb ervaren. Zelfs de stemmen werden vertrouwd. De inhoudelijke/ theoretische stof vond ik in het begin best pittig en ik moest er echt even inkomen. Maar wat heb ik genoten. Iedere week kon ik me alweer op de maandag verheugen om de nieuwe lesstof te lezen en maken. Ook de terugkomdag heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren! Hier heb ik écht van geleerd en bewust leren kijken en noteren. Allert te blijven. Top! Ook zou ik de studieadviseur willen bedanken voor haar vriendelijke en geduldige uitleg over de opleiding. Mede dankzij haar heb ik voor de WWZ academie gekozen.

Karin Leusink

Programma Klantenservice zorg en welzijn: 5 modules in 17 weken

MODULE 1

Algemene kennis regelgeving sociaal domein

Les 1 Algemene kennis van de Wmo
Les 2 Algemene kennis van de Jeugdwet
Les 3 Algemene kennis van de Participatiewet
Les 4 Afstemming met overige wetgeving in het
sociaal domein (zoals leerlingenvervoer,
Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg)

MODULE 2

Gemeentelijke procedures en doelgroepen

Les 5 Algemene kennis van gemeentelijke
regelgeving
Les 6 Procedure van melding tot en
met voorziening
Les 7 Algemene en individuele voorzieningen
(de sociale kaart).
Les 8 Wat verwijs ik wel en niet door naar de
backoffice? Verslaglegging naar de backoffice

MODULE 3

Afhandelen van eenvoudige aanvragen

Les 9 Hulp bij het huishouden
Les 10 Regiotaxi pas
Les 11 Leerlingvervoer
Les 12 Gehandicapte parkeerkaarten
Les 13 Beschikkingen

 

MODULE 4

Telefonische gesprekstechnieken

Les 14  Het werk van een Klantenservice zorg en welzijn medewerker:
hoe belangrijk is de rol van eenKlantenservice zorg en welzijn medewerker
Les 15  De stoplichtmethode:
omgaan met emoties aan de telefoon
Les 16  Persoonlijkheidskenmerken, hoe herken je de
verschillende persoonlijkheden aan de telefoon

Praktijktoets, je gaat met een stemacteur oefenen
aan de telefoon

 

Bonusmateriaal

 

Een gastcollege over eenzaamheid door Jeanette Rijks, erkend eenzaamheidsdeskundige.

MODULE 5

Hoe voer je een gesprek aan de balie?

Nu ga je live aan de slag! Je gaat een hele dag oefenen met gespreksvaardigheden.

 

Wat is nu je volgende stap?

Ben je na het lezen van alle informatie op deze pagina enthousiast geworden en wil je een volgende stap zetten? Dan zijn dit je mogelijkheden:

Plan een gratis en vrijblijvend studieadviesgesprek

Onze studieadviseurs beantwoorden graag al je vragen.

of:

Meld je direct aan voor de online Opleiding Klantenservice zorg en welzijn

Weet je genoeg en wil je je direct aanmelden? Dat kan! Je kunt je aanmelding en betaling direct online regelen via onze website.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren. Vraag een subsidie aan, laat je werkgever of het UWV betalen, of betaal in termijnen.

Lees meer over financieringsmogelijkheden

Geaccrediteerde opleiding

✔ NRTO registratie
✔ CRKBO registratie
✔ Register WMO Consulenten Nederland

 

Alle genoemde prijzen zijn vrijgesteld van BTW. Op deze online opleiding zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Voor online producten geldt een herroepingsrecht van 14 dagen, zolang de opleiding nog niet is gestart. WWZ Academie is lid van de NRTO Geschillencommissie