fbpx

Ervaringen van cursisten

Dit zeggen anderen over WWZ Academie

Wouter Popma heeft het Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet gevolgd. Hij geeft de theoretische onderdelen een 8 en de Proeve van Bekwaamheid zelfs een 10! Ik heb van de onderdelen Wmo, Jeugdhulp en Participatiewet geleerd om kort en bondig te spreken en te schrijven. “Ik weet nu hoe de opbouw van het keukentafelgesprek eruit ziet en heb inzicht verkregen in regels en wetten. Ik weet nu hoe ik zelf het beste leer en dat de herhaling in de lesstof erg behulpzaam is. Ik heb nu de wetenschap dat de hulpverlening te veel gedecentraliseerd is.” Het onderdeel Creatief Denken heeft hem opgeleverd: “dat kaders er zijn om gebruikt, getoetst en verbeterd te worden, dat er altijd nog wel weer een ander manier is om op een vraagstelling antwoord, vorm en inhoud te geven en dat het goed is om bij jezelf te blijven ook.” Het meest waardevol vond hij de Proeve van Bekwaamheid: “daar wordt pas echt alles heel goed duidelijk wat alles is en waar jezelf staat en waar je heen kunt gaan in de toekomst. Eigenlijk had ik nog meer live bijeenkomsten willen meemaken en nog meer rollenspelen willen doen.” Zou Wouter een ander adviseren om dit jaarprogramma te volgen? Hij zegt: “DOEN! En probeer voor jezelf wel zo goed mogelijk helder te krijgen welke module(s) het beste zouden kunnen zijn voor jezelf.”

Wouter Popma

Fabienne de Jong heeft bij de WWZ Academie de opleiding Wmo Consulent Plus gevolgd. Dat is de variant van de opleiding Wmo consulent met meerdere live webinars en live dagen. Nu volgt zij de opleiding Jeugdconsulent Plus, het vervolg daarop, waarmee zij het certificaat Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet zal behalen. 
Inmiddels werkt Fabienne bij de gemeente Amsterdam als medewerker OJZD (Onderwijs, Jeugd, Zorg en Diversiteit) waar de WMO en de Jeugdwet onder vallen. Dat is een soort van Backoffice Plus functie, met intensief contact met de klanten en indicatie-adviseurs.
Fabienne zegt: “Wat het voor mij dubbel interessant maakt is dat ze, als proef, erg bezig zijn om de (Amsterdamse) maatwerkmethode toe te passen. Wat ik natuurlijk allang ken via de opleiding, dus dat levert veel gespreksstof op. Ik merk heel erg dat ik, juist door de opleiding, een hele andere kijk heb op dingen en het ook anders aanpak. Het mooie is dat mijn collega’s daar wel voor open staan en de wil hebben om te luisteren en te veranderen.” 

Fabienne de Jong

Ik heb de opleiding Wmo consulent gevolgd bij de WWZ academie op advies van een vriendin. Mooie opleiding. Ik promoot jullie vaak. Ik heb veel geleerd bij jullie en ben blij met de kans die jullie mij gaven. Ik ben onlangs benaderd door een detacheringsbureau, maar helaas voor hen heb ik inmiddels al een mooie baan gevonden bij een zorgorganisatie.

Annemarie Winter

Na de opleiding Wmo consulent is Nicoline aan de slag gegaan als Wmo loketadviseur bij de gemeente Tilburg.

Ik vond alles waardevol. Ik heb geleerd om anders te denken, en ook om te kijken waar ik dat al deed. Bovendien weet ik nu welke mogelijkheden ik nog meer heb.

Nicoline Embregts

De opleiding Wmo en jeugdhulp van de WWZ Academie is een toegankelijk en brede opleiding voor iedereen die te maken heeft met maatschappelijke ondersteuning. Het is geen droge theoretische opleiding, maar je leert vaardigheden waar je de rest van je leven gebruik van zult maken, en die je ook op andere gebieden zult inzetten. Ik ben aan deze opleiding begonnen met de veronderstelling een heleboel te leren over wetten en regels. Hoewel ik dit zeker heb gedaan, is het vooral het inzicht in mijn eigen geschiedenis en vaardigheden wat mij in de toekomst gaat helpen.

Claudia Jansen-Wagner

De onderdelen Wmo en Jeugdhulp hebben me voldoende handvatten geboden om binnen het sociaal domein aan de slag te kunnen gaan. De module creatief denken gaf me een nieuwe frisse kijk op het bedenken en creëren van oplossingen. Dat onderdeel vond ik het meest waardevol. De opleiding biedt een meerwaarde aan kennis van het sociale domein. Het was fijn dat in de Facebook studiegroepen actualiteiten werden gedeeld.

Anneke Schippers

Mijn opdracht was meer zicht krijgen op de problematieken en regelgeving en hierdoor de ouders en verzorgers beter te kunnen ondersteunen in hun zorgvragen. Dit is waarheid geworden door de cursus. De module creatief denken heeft me een andere kijk opgeleverd, en meer inzicht in mijn eigen denkprocessen gegeven. Het steeds maar oplossingsgericht denken zit zorgaanbieders in het bloed, en het is lastig om dit te wijzigen. Mooi onderdeel van de cursus. Het meest waardevol vond ik de momenten dat we casussen behandelden.

Titus Aaldering

Ik geef de opleiding en 10! 

Dankzij het onderdeel Wmo heb ik genoeg kennis gekregen om mijn carrière als Wmo consulent te beginnen. Met behulp van creatief denken kan ik heel makkelijk en creatief uit verschillende of ingewikkelde situaties komen. Alles ging super!

Sylvia van Haaren

De perfecte keuze voor een carrièreswitch! Na bijna 29 jaar in de (zaken)reisbranche heb ik goed gedaan om voor de WWZ Academie te kiezen. Het is een goede praktijkgerichte online opleiding, die je in je eigen tijd kunt volgen. De opleiding bevat duidelijke video’s, lesmateriaal en literatuur die je als naslagwerk kunt gebruiken. Ik kreeg opbouwende feedback van de docent op de huiswerkopdrachten. Nu heb ik een goede basis kennis als het gaat om de Wmo en de Participatiewet. Ik hoop dat ik na mijn jarenlange werkervaring in de reisbranche met dit certificaat een leuke baan kan vinden als frontoffice medewerker in het sociaal domein.

Voor mij is deze opleiding Wmo consulent bij de WWZ een waardevolle aanvulling in mijn werk als consulente. In het begin dacht ik, had ik de opleiding maar gevolgd voordat ik Wmo consulente werd. Alles liep een beetje door elkaar, consulente mogen zijn en leren in de praktijk, maar ook in opleiding zijn en leren vanuit theorie. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en kan ik wat ik leer en geleerd heb samenbrengen en een goede consulente worden. De opleiding bevat veel bruikbare, leerzame en theoretische informatie voor mijn werk.

Nancy Vuijst

Ik heb de opleiding Jeugdconsulent gedaan bij de WWZ academie. Breed inzicht, goede opleiding, zelfstudie, eigen tempo, goede terugkoppeling van je opdrachten. E-learning werkt goed, veel kennis opgedaan. De opleiding heeft me een werkervaringsplaats en daaraan gekoppeld een baan opgeleverd. Dit was zeker niet gelukt zonder deze opleiding.

Wim Laan

Marit werkt inmiddels dankzij haar deelname aan de Wmo opleiding als beleidsmedewerker Wmo bij de gemeente Landsmeer.

Iedere les is waardevol te noemen. Ik heb nu meer in- en overzicht over de nieuwe wetten binnen het sociaal domein, en ook van de nieuwe doelgroepen e.d. Ook dat je gestimuleerd werd om zelf informatie op te zoeken over voorzieningen in jouw gemeente zorgt dat je straks snel overal je weg kunt vinden. Nu kan ik zeggen dat ik weet wat gekanteld denken is en hoe dat (creatief) toe te passen. Ik zou de training zeker aanraden omdat je niet alleen meer over de Wmo leert, maar ook leert om breder te kijken en om de informatie toe te passen.

Marit Kamerman

Ik heb met veel plezier bij de WWZ-academie de cursus creatief denken en de cursus participatiewet gevolgd. De leerstof was een aanvulling voor mij. Het is fijn om een stukje vanuit het ontstaan van de wetgeving mee te krijgen om een en ander beter te kunnen begrijpen. Omdat er veel aan veranderingen onderhevig is blijft het zaak om toch altijd de geldende regels weer op te zoeken binnen de gemeente waar je werkt. Dus het aanvullende materiaal is fijn om te lezen, om zodoende er een goed beeld van te krijgen. Ja het is voor mij zeker van toegevoegde waarde geweest. Ik vind het nog steeds fijn deze kennis met me mee te dragen.

Marion Rijerse

Een compacte en leuke opleiding om je kennis flink uit te breiden en vaardigheden aan te leren. De opleiding wordt gestructureerd en stap voor stap aangeboden, zodat je kan groeien in vaardigheden, maar ook inzicht krijgt in wat je nodig hebt om goed als consulent te kunnen werken. Mijn voorkeur ging duidelijk uit naar de modules over Jeugdwet. Ik vond de verschillende video’s leerzaam en het gaf me een goede inkijk in wat er komt kijken bij jeugdhulpverlening. Ik heb veel geleerd over de verschillende voorzieningen en wetsbepalingen. Ook heb ik veel gehad aan de voorbeelden voor het opstellen van indicaties en vervolgindicaties en beschikkingen. In de opleiding werd dit op een duidelijke manier beschreven en opgebouwd.

Frederiek van Straten

Ik heb de korte cursus Wmo gedaan. Mij ging het vooral om de regelgeving, niet omdat ik er in de praktijk zelf mee aan de slag moet, maar om te weten wat de regeling behelst. Voor mijn werk heb ik namelijk wel te maken met collega’s die de regelingen moeten uitvoeren. In relatief korte tijd ben ik op de hoogte en heb ook meteen alle relevante documenten erbij gekregen. Heel fijn!

Frida Ruhulessin

Ik vond de digitale lessen, filmpjes en artikelen heel waardevol, to-the-point, helder uitgelegd en toegelicht. Zeer aan te bevelen als je overweegt om Wmo consulent te worden.

Marjolein van der Jagt

Ik ben enthousiast en ik vertel al vanaf het begin aan iedereen over de opleiding. Door het erover te hebben komen er allerlei verhalen naar boven die iets toevoegen of waarover je weer iets opzoekt enz. De opleiding heeft mij een brede kennis over het Wmo landschap, de wetten en de uitvoering opgeleverd. Hoe gevarieerd er mee omgegaan wordt, per gemeente en ook per jaar veranderen er zaken in beleid. Ik ben blij dat ik dit opleiding heb gedaan. Heb veel geleerd en hopelijk kan ik zo snel mogelijk aan de slag gaan als Wmo consulent.

Violeta Meta

Ik moet zeggen dat ik het een super leuke en uitdagende opleiding vond. Ik vind oprecht dat de training heel erg mooi en logisch is opgebouwd en dat hier goed over na is gedacht. Mijn complimenten!

Esther Olde Meule

Ik geef de opleiding en 10! 

Dankzij het onderdeel Wmo heb ik genoeg kennis gekregen om mijn carrière als Wmo consulent te beginnen. Met behulp van creatief denken kan ik heel makkelijk en creatief uit verschillende of ingewikkelde situaties komen. Alles ging super!

Alla Vasnyova

Ilonka kreeg na de opleiding via detacheringsbureau Wyzer een baan als Wmo consulent.

Ik vond alles waardevol. Het onderdeel creatief denken heeft mij nieuwe inzichten gegeven in probleemoplossend vermogen.

Ilonka Wolswinkel

Ik vind de manier waarop de lessen zijn samengesteld erg prettig. Ik vind het duidelijk en het is makkelijk om de lessen te maken.

Loes van Diek

Ideale thuisstudie als je meer wilt leren over de Wmo of de jeugdwet. Je kunt je eigen tijd indelen en je leert alle ins en outs. Feedback ontvang je zo vaak als nodig is. De tijd die je per les kwijt bent is erg variabel vind ik. In het begin ben je minder tijd kwijt en met de grotere opdrachten echt wel meer dan twee uur. Maar het voordeel daarentegen is dan weer dat het niet in die week af moet zijn. Je kunt het inhalen wanneer het jou uit komt.

Vanuit deze opleiding heb ik een mooi inzicht gekregen over hoe je mensen binnen de Wmo optimaal ondersteunt en hoe ik familieleden hierbij kan betrekken. Ik heb leren kijken buiten mijn eigen kaders, om zo met de zorgvrager te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. De opleiding daagt je te verdiepen in artikelen en de ontwikkelingen buiten de lesstof om. Een aanrader mocht je je willen laten omscholen, of om je kennis vergroten binnen het sociale domein. Je leert om breder te kijken en informatie toe te passen.

Corinda van Tilborg

Leuke opleiding. Je bent snel op de hoogte van de wetgeving rond jeugd, indicaties etc. Het is fijn dat de online opleiding je de mogelijkheid geeft om in je eigen tempo de lessen te volgen. De opleiding is echter wel een basisopleiding. De rest moet je in de praktijk of via aanvullende opleidingen leren.

Diënne Kamphuis

De opleiding voor beleidsadviseur volgde ik met veel enthousiasme en interesse. Het was erg leerzaam en ik leerde een hoop praktische tips en het reilen en zeilen van een adviseur. De opleiding is een compleet pakket aan belangrijke en nuttige informatie en ik heb er nu al veel aan in het dagelijkse leven.

Sabin Jahan

Ik vond de korte cursus een prettige manier om kennis te maken met de Participatiewet. In vier lessen wordt veel basiskennis aangeboden die je zelf met de aangeleverde literatuur gemakkelijk zelf kunt verdiepen. Een prachtige aanvulling op de opleiding Wmo en jeugdhulp!

Ik wil jullie bedanken voor de lessen, die ik als erg prettig heb ervaren. Zelfs de stemmen werden vertrouwd. De inhoudelijke/ theoretische stof vond ik in het begin best pittig en ik moest er echt even inkomen. Maar wat heb ik genoten. Iedere week kon ik me alweer op de maandag verheugen om de nieuwe lesstof te lezen en maken. Ook de terugkomdag heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren! Hier heb ik écht van geleerd en bewust leren kijken en noteren. Allert te blijven. Top! Ook zou ik de studieadviseur willen bedanken voor haar vriendelijke en geduldige uitleg over de opleiding. Mede dankzij haar heb ik voor de WWZ academie gekozen.

Karin Leusink

 

Wil je weten of een baan in het sociaal domein iets voor jou is?

Doe de test!

Na de uitslag krijg je een serie mails die jou helpen om de beste opleiding te zoeken, waarmee jij jouw droombaan vindt in het sociaal domein. Uiteraard kun je je altijd weer afmelden voor de mails, je zit nergens aan vast.

Ik geef toestemming om mij de maandelijkse tips & tricks over sociaal domein toe te sturen
Ik geef toestemming om gegevens te verwerken, zoals omschreven in de privacyverklaring. Lees hier ons privacyreglement