Ervaringen van Cursisten

Ik wil jullie bedanken voor de lessen, die ik als erg prettig heb ervaren. Zelfs de stemmen werden vertrouwd. De inhoudelijke/ theoretische stof vond ik in het begin best pittig en ik moest er echt even inkomen. Maar wat heb ik genoten. Iedere week kon ik me alweer op de maandag verheugen om de nieuwe lesstof te lezen en maken. Ook de terugkomdag heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren! Leuk om je live te zien Britta.  Dank jullie wel. Petra dank je wel voor je goed nagekeken opdrachten en je opbouwende kritiek. Hier heb ik écht van geleerd en bewust leren kijken en noteren. Allert te blijven. Top! Ook zou ik Helene Henckens willen bedanken voor haar vriendelijke en geduldige uitleg over de opleiding. Mede dankzij haar heb ik voor de WWZ academie gekozen. 

Karin Leusink

Nu kan ik zeggen dat ik weet wat gekanteld denken is en hoe dat (creatief) toe te passen. Iedere les is waardevol te noemen. Ik heb nu meer in- en overzicht over de nieuwe wetten binnen het Sociaal Domein, alsmede van de nieuwe doelgroepen e.d. Ook dat je gestimuleerd werd om zelf informatie op te zoeken over voorzieningen n jouw gemeente zorgt dat je straks snel overal je weg kunt vinden.

Ik zou de training zeker aanraden omdat je niet alleen meer over de Wmo leert, maar ook leert om breder te kijken en om de informatie toe te passen.

(Marit werkt inmiddels  dankzij haar deelname aan de Wmo opleiding als junior beleidsmedewerker Wmo bij de gemeente Landsmeer.

Marit Kamerman

Mijn ervaring met de cursus in 4 stappen naar optimale ondersteuning en de docenten is positief te noemen. De lessen waren actueel, goed te volgen en de feedback van Renée, Britta zowel Anne was voor mij bruikbaar.

Wilgo Vyent

De opleiding heeft mij opgeleverd: Up to date kennis van de Wmo en een goede basis om professionals in het veld te ondersteunen. Ik merk dat ik mij makkelijker in hen kan verplaatsen. Ik heb inzicht gekregen in hoe ik creatief denken bij mezelf kan stimuleren. Het meest waardevol vond ik dan ook  de samenhang tussen creatief denken en de nieuwe Wmo. Dit is een gouden combinatie bij de praktijkgerichte oefeningen. Ik heb hierdoor beter inzicht gekregen in wat de kanteling echt betekent voor het werk van professionals. Dat is ook voor teamleiders, beleidsmakers etc niet verkeerd om te ervaren.

Joyce van der Klauw

De opleiding is goed te combineren met werk en gezin. Je bepaalt zelf wanneer je studeert. De opdrachten worden duidelijk uitgelegd en super goede feedback. De live bijeenkomsten vormen een goede balans om met elkaar te brainstormen over de casussen en te leren van elkaars aanpak.

Marion van der Plas

Een interessante cursus over vooral de kanteling op het gebied van ondersteuningsvraag van cliënten. Eerste 4 lessen gingen vooral over de
wet en regelgeving, die volgenderwijs op 4 lessen creatief denken. Erg lastig maar leerzaam.

Daarna volgenden 4 lessen over het in gesprek haan met de zorgvrager en diens ondersteuning, waarna er nog een 3 lessen besteed werden aanhet geheel, van de melding tot aan de beschikking van de gemeente.

Al met al, veel van op gestoken.
Janneke Postema-Sloot

Er zat veel diepgang in de training. Leuk dat er ook aandacht wordt besteed aan creatief denken. Hoeveelheid huiswerk is niet evenredig verdeelt. Ene week veel andere week bijna niets.

Yvonne van den Meijdenberg

Uitgebreide cursus met veel informatie betreffende de regelgeving van de WMO en hoe deze toe te passen. De casussen mogen wel wat gevarieerder, er wordt te veel en te lang bij 1 familie stil gestaan, waarmee je dan met allerlei opties aan de slag moet. Hiermee raak je bij de opdrachten in knoop omdat je de opties zelf al uitgewerkt had. Verder heel veel opgestoken van de cursus.

Marleen Mosterdijk

Prima ervaring, heldere video´s bij de lessen. Snel antwoord op het gemaakte huiswerk. Vraagstelling bij het huiswerk niet altijd even duidelijk. Goede bijeenkomst op de zorgboerderij.

Tineke Blokland

De training geeft een goede verdieping in de WMO nieuwe stijl, de lesstof is helder en duidelijk. De extra’s zoals creatief denken zijn
een eye opener, erg leerzaam. De e-learning biedt ruimte om een eigen tempo te bepalen. Via een besloten groep op Facebook en via de mail is er ruimte om ervaringen te delen.

Naast de e-learning zijn er 2 live bijeenkomsten, waarin gezamenlijk gekeken kan worden naar specifieke problematiek.

De begeleiding is m.i. zeer adequaat heb je vragen of opmerkingen dan is de respons snel en efficiënt. Kortom een echte aanrader voor
diegene die zich op het pad van de WMO willen begeven.

Hannie Danse

Het onderdeel Wmo heeft mij een heel goed inzicht geboden op de nieuwe Wmo en wat dit allemaal met zich meebrengt. Het onderdeel creatief denken heeft mij anders leren kijken en diverse eyeopeners geboden. Het is wel een kwestie van vasthouden, want je valt zo snel weer in het oude patroon denken. De opleiding in zijn geheel is een zeer actuele opleiding, die goed en prima de Wmo aan alle kanten blootlegt.

Elly Geelkerken

Coördinator vrijwilligerscursisten van de groep vanaf 11 januari 2016

Het was een complete training waar je je best voor moest doen om de stof te leren en je eigen te maken. Maar door jullie enthousiasme en jullie goed zorgen was het top. Heb allemaal leuke mensen ontmoet die ik alle goeds toe wens.

Frony Lohman

Wmo consulent bij de gemeente

Het was een leuke, leerzame ochtend. Leuk om elkaar te ontmoeten en met elkaar aan het werk te gaan.

Monique Stap, Wmo consulente

Het meest waardevol vond ik de kennis en contacten en de live bijeenkomsten. Leuke manier van anders kijken en denken. Ik raad deze cursus zeker aan: Doen!

En inderdaad doet inmiddels een vriendin van Annelies mee aan de opleiding!

Annelies Bart

Een diverse cursus waarmee een goede basis wordt gelegd met betrekking tot het vergaren van kennis over de Wmo. Feedback op de vragen was zeker verhelderend. Bij de laatste praktijkbijeenkomst hebben we een tafelgesprek geoefend. Had graag gezien dat hierin eerst een voorbeeld werd gegeven. Het lesmateriaal had naar mijn idee concreter gekund (veel lezen).

Nirosha Roovers

Veel en accurate informatie, leuke opdrachten, 2 bijeenkomsten, dat hadden er van mij meer mogen zijn.
Goede feedback, dit vond ik echt heel prettig. De module Creatief denken vond ik bijzonder leerzaam en leuk om te doen.

Marion van Egten

Na een wat moeizame start kwam ik in de goede flow.

Kreeg van de opdrachten en feedback veel positieve energie.

De praktijkbijeenkomsten sloten goed aan op de theorie en er was voldoende ruimte om vragen te stellen.

Reina van de Hee

Zinvolle training waarbij veel te leren valt over de veranderingen na 2015. Niet alleen voor WMO consulenten zinvol maar ook voor indicatiestellers. Prettig om te studeren wanneer het jezelf uitkomt. Feedback op opdrachten verhelderend en docenten goed te bereiken.

Imke Dijkstra

ik vind de opleiding erg algemeen laatste 5 lessen meer praktijkgericht. Ik mis in de opleiding wel expliciet de taak/functie omschrijving van
een WMO consulent en wat zijn echte werkzaamheden zijn in de dagelijkse praktijk. Lesmateriaal mag van mij wel concreter.

Verder veel geleerd wat de WMO inhoud. Van de academie kun je alle hulp krijgen die je nodig hebt.

Ook vond ik de opdrachten qua info wat te summier ik miste daarin teveel het gedrag van de personen wat je nodig hebt om de situatie goed in kaart te brengen voor de opdrachten. Verder goede opleiding veel van geleerd.

John de Ruiter

De praktijkbijeenkomsten en de feedback op de vragen waren verhelderend.
Het lesmateriaal kon wel wat concreter, er was teveel leesvoer, kon allemaal wel wat concreter. Casussen behandelen is een goed alternatief, meer interactieve praktijkbijeenkomsten zijn gewenst

Jos Bergen

© 2017 WWZ Academie – All Rights Reserved