Ervaringen - WMO training

Ervaringen van cursisten

Ik wil jullie bedanken voor de lessen, die ik als erg prettig heb ervaren. Zelfs de stemmen werden vertrouwd. De inhoudelijke/ theoretische stof vond ik in het begin best pittig en ik moest er echt even inkomen. Maar wat heb ik genoten. Iedere week kon ik me alweer op de maandag verheugen om de nieuwe lesstof te lezen en maken. Ook de terugkomdag heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren! Leuk om je live te zien Britta. Dank jullie wel. Petra dank je wel voor je goed nagekeken opdrachten en je opbouwende kritiek. Hier heb ik écht van geleerd en bewust leren kijken en noteren. Allert te blijven. Top! Ook zou ik Helene Henckens willen bedanken voor haar vriendelijke en geduldige uitleg over de opleiding. Mede dankzij haar heb ik voor de WWZ academie gekozen.

Karin Leusink

Mijn opdracht was meer zicht krijgen op de problematieken en regelgeving en hierdoor de ouders/ verzorgers beter te kunnen ondersteunen in hun zorgvragen. dit is waarheid geworden door de cursus. Het onderdeel Creatief Denken heeft me een andere kijk opgeleverd, meer zicht op mijn eigen denkprocessen gegeven. Het steeds maar oplossingsgericht denken zit zorgaanbieders in het bloed, lastig om dit te wijzigen. Mooi onderdeel van de cursus. Het meest waardevol vond ik de momenten dat we casussen behandelden.

Titus Aaldering

Ik heb nu meer kennis van de wetgeving en wat de functie Wmo consulent inhoudt. Door creatief denken ben ik erachter gekomen hoe makkelijk je blijft steken in vaste patronen. Het meest waardevol vond ik de praktische opdrachten. Het is een leuke opleidingen goed te doen vanuit huis. Wel zou ik wat meer live willen oefenen tijdens de opleiding. 

Josca Rommens

Nu kan ik zeggen dat ik weet wat gekanteld denken is en hoe dat (creatief) toe te passen. Iedere les is waardevol te noemen. Ik heb nu meer in- en overzicht over de nieuwe wetten binnen het Sociaal Domein, alsmede van de nieuwe doelgroepen e.d. Ook dat je gestimuleerd werd om zelf informatie op te zoeken over voorzieningen n jouw gemeente zorgt dat je straks snel overal je weg kunt vinden.
Ik zou de training zeker aanraden omdat je niet alleen meer over de Wmo leert, maar ook leert om breder te kijken en om de informatie toe te passen.
Marit werkt inmiddels dankzij haar deelname aan de Wmo opleiding als junior beleidsmedewerker Wmo bij de gemeente Landsmeer.

Marit Kamerman

De onderdelen Wmo en Jeugdhulp hebben me voldoende handvatten geboden om binnen het sociaal domein aan de slag te kunnen gaan. Creatief Denken gaf me een nieuwe frisse kijk op het bedenken en creëren van oplossingen. Dat onderdeel vond ik het meest waardevol. De opleiding biedt een meerwaarde aan kennis van het sociale domein. Het was fijn dat in de Facebook studiegroepen actualiteiten werden gedeeld.

Anneke Schippers

Ik heb nu meer kennis en kunde om een functie als wmo consulent uit te kunnen voeren. Het onderdeel Creatief Denken heeft mij laten inzien dat ik verder moet denken dan mijn neus lang is en was verhelderend. Het meest waardevol was het maken van een verslag en het schrijven van een beschikking. Redelijk nieuw voor mij maar nu een stuk duidelijker. 

Guus Schuch

Zelf een review schrijven?

Heb je bij ons een opleiding of cursus gevolgd? Dan ontvangen wij graag jouw mening!

Wil jij weten of het beroep Wmo consulent iets voor jou is? Doe de test: 

Wil jij succesvol aan de slag als Wmo Consulent?
Aan het eind van de test kun je direct de testuitslag aanvragen. 

30 WMO tips + elke maand praktische informatie!

E-book
Voornaam

Achternaam

E-mailadres
Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.
Ik geef toestemming om mij nieuws + info toe te sturen.