fbpx

Start cursus

Je kunt starten wanneer je wilt.

Certificaat

Nee

Studielast

4 weken x 1 uur

Niveau

MBO 3/4 HBO 

Thuisstudie

E-learning

Investering

€ 229,-

Korte cursussen

Ben je op zoek naar een baan in het sociaal domein, of werk je er al en wil je meer kennis verkrijgen over de verschillende wetten die relevant zijn in het werkveld?

Wil je meer zelfvertrouwen krijgen in je werk omdat je van meer wetten op de hoogte bent? En je dus ook breder inzetbaar bent voor werkgevers? Wil je beter in staat zijn om oplossingen te zoeken voor je cliënten, omdat je geleerd hebt breed en creatief te denken?

Of wil je graag eerst proeven hoe je het vindt om online opleidingen te volgen in het sociaal domein, voordat je investeert in de langere opleiding?

Dan heeft de WWZ academie een aantal korte cursussen:

 • Korte cursus regelgeving Wmo
 • Korte cursus regelgeving Jeugdhulp
 • Korte cursus regelgeving Participatiewet
 • Korte cursus creatief denken
 • Korte cursus regelgeving wet langdurige zorg

Als je een of meerdere van deze cursussen koopt, dan krijg je een vrijstelling op het onderdeel regelgeving en/of creatief denken van de opleidingen Wmo consulent, jeugdconsulent en consulent Wmo en jeugdhulp, en een daarbij passende korting op de investering voor de opleiding.

 

Een overzicht van de korte cursussen:

Korte cursus regelgeving Wmo

 

 • 4 lessen over Wmo, Uitvoeringsbesluit, verordening en Besluit maatschappelijke ondersteuning.
 • Aan het eind van iedere les een automatische quiz, geen feedback van docenten.
 • Al het studiemateriaal, dat is zonder extra kosten binnen de online leeromgeving beschikbaar.

10% korting op de volledige cursusprijs van de opleiding Wmo consulent en 5% korting op de opleiding consulent Wmo en jeugd. Vrijstelling van het onderdeel Regelgeving Wmo.

 

Korte cursus regelgeving Jeugdhulp

 • 4 lessen over Jeugdhulp, verantwoordelijkheden gemeenten, uitgangspunten van de jeugdwet, verordening jeugdhulp en overige regelgevingen.
 • Aan het eind van iedere les een automatische quiz, geen feedback van docenten.
 • Al het studiemateriaal, dat is zonder extra kosten binnen de online leeromgeving beschikbaar.

10% korting op de volledige cursusprijs van de opleiding jeugdhulp en 5% korting op de opleiding consulent Wmo en jeugd met vrijstelling van de module Regelgeving Jeugdhulp.

Korte cursus regelgeving Participatiewet

 • 4 lessen over de Participatiewet, gemeentelijk beleid en minimabeleid,
 • Aan het eind van iedere les een automatische quiz, geen feedback van docenten.
 • Al het studiemateriaal, dat is zonder extra kosten binnen de online leeromgeving beschikbaar.

€ 219 korting op het halfjaarprogramma Wmo consulent Plus of het Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet. Daarmee krijg je een vrijstelling van de module Participatiewet.

 

Korte cursus regelgeving wet langdurige zorg

 • 4 lessen over de Wlz, indicatiestelling, zorglevering en de verhouding tot de regelgeving in het sociale domein.
 • Aan het eind van iedere les een automatische quiz, geen feedback van docenten.
 • Al het studiemateriaal, dat is zonder extra kosten binnen de online leeromgeving beschikbaar.

€ 219 korting op het halfjaarprogramma Wmo consulent Plus of het Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet. Daarmee krijg je een vrijstelling van de module Wet langdurige zorg.

Korte cursus creatief denken

 • In 4 lessen leer je breed en creatief te denken en kijken naar oplossingen.
 • Bij iedere les zit een opdracht. Omdat deze opdrachten een beroep doen op je eigen creativiteit, is er geen goed of fout. Er vindt daarom geen feedback plaats.
 • Al het studiemateriaal, dat is zonder extra kosten binnen de online leeromgeving beschikbaar.

10% korting op de volledige cursusprijs van een van de opleidingen Wmo of Jeugdhulp en 5% korting op de opleiding consulent Wmo en jeugd. Daarmee krijg je een vrijstelling van de module Creatief Denken.

Alle korte cursussen

Wil je alle korte cursussen volgen? Dat kan met de opleiding Regelgeving Sociaal Domein Breed van € 1.050. Met deze opleiding heb je de mogelijkheid om per mail vragen te stellen aan een docent van de WWZ Academie.

Ervaringen van cursisten

Ik heb met veel plezier bij de WWZ-academie de cursus creatief denken en de cursus participatiewet gevolgd. De leerstof was een aanvulling voor mij. Het is fijn om een stukje vanuit het ontstaan van de wetgeving mee te krijgen om een en ander beter te kunnen begrijpen. Omdat er veel aan veranderingen onderhevig is blijft het zaak om toch altijd de geldende regels weer op te zoeken binnen de gemeente waar je werkt. Dus het aanvullende materiaal is fijn om te lezen, om zodoende er een goed beeld van te krijgen. Ja het is voor mij zeker van toegevoegde waarde geweest. Ik vind het nog steeds fijn deze kennis met me mee te dragen.

Marion Rijerse

Ik heb de korte cursus Wmo gedaan. Mij ging het vooral om de regelgeving, niet omdat ik er in de praktijk zelf mee aan de slag moet, maar om te weten wat de regeling behelst. Voor mijn werk heb ik namelijk wel te maken met collega’s die de regelingen moeten uitvoeren. In relatief korte tijd ben ik op de hoogte en heb ook meteen alle relevante documenten erbij gekregen. Heel fijn!

Frida Ruhulessin

Ik vond de korte cursus een prettige manier om kennis te maken met de Participatiewet. In vier lessen wordt veel basiskennis aangeboden die je zelf met de aangeleverde literatuur gemakkelijk zelf kunt verdiepen. Een prachtige aanvulling op de opleiding Wmo en jeugdhulp!

De korte cursus regelgeving Wmo van de WWZ Academie vond ik heel duidelijk en een goede aanvulling op mijn werkzaamheden.

Mineke Boon

Ik geef de korte cursus regelgeving Wmo een 9. Ben zeer tevreden over de opzet en inhoud van de hele cursus!

Birgitte Uitdehaag

Voor mij was de korte cursus regelgeving jeugd een opfriscursus. Ik vond de cursus laagdrempelig, veelzijdig in manieren om de stof te verwerken en plezierig om te lezen. De quiz op het eind van ieder blok was een leuke manier om je opgedane kennis te testen.

 

Wil je weten of een baan in het sociaal domein iets voor jou is?

Doe de test!

Na de uitslag krijg je een serie mails die jou helpen om de beste opleiding te zoeken, waarmee jij jouw droombaan vindt in het sociaal domein. Uiteraard kun je je altijd weer afmelden voor de mails, je zit nergens aan vast.

Ik geef toestemming om mij de maandelijkse tips & tricks over sociaal domein toe te sturen
Ik geef toestemming om gegevens te verwerken, zoals omschreven in de privacyverklaring. Lees hier ons privacyreglement

Alle genoemde prijzen zijn vrijgesteld van BTW. Op deze online opleiding zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Voor online producten geldt een herroepingsrecht van 14 dagen, zolang de opleiding nog niet is gestart. WWZ Academie is lid van de NRTO Geschillencommissie