fbpx

Schuldhulpverlening en budgetcoaching

Armoedebestrijding en daarmee schuldhulpverlening en budgetcoaching staat hoog op de agenda van onze overheid. Dat is niet voor niets, want de prijzen stijgen en mensen raken steeds verder in de problemen. Wil jij helpen om mensen uit de schulden te halen en te houden? Of om te zorgen dat ze juist niet in de schulden komen? Schrijf je dan in voor een of meerdere van deze opleidingen, die wij verzorgen in samenwerking met onze partner Learncare Academy.

E-learning preventie en vroegsignalering

Met deze e-learning leer je om financiële problemen sneller boven tafel te krijgen zodat je mensen in een vroeg stadium kunt helpen. Hiermee kun je de gemeentelijke schuldhulpverlening efficiënter en effectiever te laten verlopen.

 

Niveau: Hbo

Geschikt voor: Sociaal-financiële hulpverleners die al in het vakgebied werken.

PE punten: KIWA 12, HORUS 8, WSNP 8

679

12 uur

studiebelasting

E-learning schuldhulpverlener

Dit is een online opleiding, waarmee je wordt opgeleid tot professionele schuldhulpverlener. Als schuldhulpverlener ben je bemiddelaar tussen schuldenaar en schuldeisers. Je probeert oplossingen te vinden voor de problematische schuldsituatie van de cliënt. 

Niveau: Hbo

Geschikt voor: Iedereen die aan de slag wil als schuldhulpverlener

PE punten: KIWA 12

949

3 maanden

studeren

Virtual classroom Schuldhulpverlener

Deze opleiding vindt plaats in de vorm van online live lessen. Je wordt hiermee opgeleid tot professionele schuldhulpverlener. Als schuldhulpverlener ben je bemiddelaar tussen schuldenaar en schuldeisers. Je probeert oplossingen te vinden voor de problematische schuldsituatie van de cliënt.

Niveau: Hbo

Geschikt voor: Iedereen die aan de slag wil als schuldhulpverlener

PE punten: KIWA 12, WSNP 22

2.399

3 maanden

studeren

Online examentrainingen SHV 1, 2 en 3

De online examentrainingen voor de persoonscertificering schuldhulpverlener stellen je in staat om je optimaal voor te bereiden op de examens SHV 1, SHV 2 en SHV 3. 

Geschikt voor: Schuldhulpverleners die eerder een opleiding tot Schuldhulpverlener hebben gedaan en hun marktwaarde willen verhogen door het behalen van het NEN 8048-2 certificaat SHV I. De online examentraining is ook een goede voorbereiding voor de hercertificering.

189

per examentraining

349

voor alle drie de examentrainingen SHV1, 2 en 3

E-learning beschermingsbewind

Als bewindvoerder speel je een belangrijke rol in het leven van jouw klant. Je helpt orde te scheppen in de financiële situatie. Mooi en dankbaar werk, maar zeker niet eenvoudig. Dit beroep vraagt om geduld en inlevingsvermogen.

In deze bijscholing voor (assistent) bewindvoerders krijg je de juiste handvatten aangereikt om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Je leert niet alleen wat er van jou als bewindvoerder allemaal wordt verwacht, maar ook hoe je het beste met je cliënt kunt communiceren.

 

Niveau: Mbo

Geschikt voor:Om deze opleiding te kunnen volgen dien je al benoemd te zijn als (assistent) bewindvoerder.

999

4 maanden

studeren

Certificaat

Afsluiting met Certificaat Beschermingsbewind

E-learning assistent beschermingsbewind

De assistent-bewindvoerder ondersteunt de bewindvoerder bij het goed uitvoeren van de bewindvoerderstaken. Je hebt als assistent-bewindvoerder een veelzijdige functie. Deze functie vergt een gedegen kennis van wet- en regelgeving, procedures en diverse financiële aspecten. Je moet communicatief vaardig zijn, goed kunnen plannen en nauwkeurig werken. In deze opleiding krijg je daarvoor alle benodigde tools aangereikt.

Niveau: Mbo

Geschikt voor: Om deze opleiding te kunnen volgen dien je al benoemd te zijn als (assistent) bewindvoerder.

799

2 maanden

studeren

Certificaat

Afsluiting met certificaat Assistent Beschermingsbewind

E-learning budgetcoach

Als gecertificeerd budgetcoach begeleid je mensen met budgetproblemen en stel je samen met je cliënt weer orde op zaken. Je zet de inkomsten en uitgaven op een rij, stelt een budgetplan op en geeft je cliënt geldbesparende tips. Ook leer je je cliënt hoe diegene het budget blijvend in balans kan houden. Kortom, als budgetcoach ben je de (tijdelijke) steun en toeverlaat voor jouw cliënt. Niet alleen een boeiende taak, maar vooral erg dankbaar!

 

Niveau: Mbo

Geschikt voor: iedereen die als budgetcoach mensen wil coachen en begeleiden om financiële problemen te voorkomen.

PE punten: KIWA 12

749

2-3 maanden (10-15 uur per week)

studeren

Virtual classroom budgetcoach

Deze opleiding vindt plaats in de vorm van online live lessen. Als gecertificeerd budgetcoach begeleid je mensen met budgetproblemen en stel je samen met je cliënt weer orde op zaken. Je zet de inkomsten en uitgaven op een rij, stelt een budgetplan op en geeft je cliënt geldbesparende tips. Ook leer je je cliënt hoe diegene het budget blijvend in balans kan houden. Kortom, als budgetcoach ben je de (tijdelijke) steun en toeverlaat voor jouw cliënt. Niet alleen een boeiende taak, maar vooral erg dankbaar!

 

Niveau: Mbo

Geschikt voor: iedereen die als budgetcoach mensen wil coachen en begeleiden om financiële problemen te voorkomen.

PE punten: KIWA 12

1499

2-3 maanden

studeren

E-learning Begeleiding van ondernemers met schulden

 In deze online opleiding leer je hoe je ondernemers of ex-ondernemers met schulden kunt helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Hoe zorg je ervoor dat de ondernemer meer inkomen gaat genereren, waar liggen de kwaliteiten en de valkuilen van de ondernemer, of moet de onderneming beëindigd worden? Met andere woorden, hoe bevorder je de zelfredzaamheid van de ondernemer. Je leert hoe je de schulden kunt gaan regelen en waar je op moet letten als je daarmee aan de gang gaat. Je hebt hierin dus vooral een coachende rol.

 

Niveau: Hbo

Geschikt voor: Sociaal-financiële hulpverleners die al werkzaam zijn in dit vakgebied en voor gemeentelijke medewerkers die te maken krijgen met ondernemers met schulden.

PE punten: KIWA 12

699

30 uur

studeren