fbpx

De WWZ Academie zet graag een stap meer voor haar cursisten. Want wij weten: De meesten van jullie zijn vanuit een andere sector op zoek naar een baan of naar een andere baan, dat is jullie gewenste resultaat! Wij zien het certificaat dan ook als een middel om dat resultaat te behalen.

Daarom bouwen wij voortdurend aan ons landelijk netwerk van gemeenten en detacheringsbureaus waar je de mogelijkheid hebt om te beginnen met het opdoen van werkervaring bij gemeenten of zorg- en welzijnsinstellingen. Hetzij via een werkervaringsplaats, hetzij via een startersfunctie. Het heeft geen zin als je zelf zomaar gaat bellen naar gemeenten, want het is belangrijk om eerst een relatie op te bouwen en dat is wat wij doen.

Als enige opleidingsinstituut in het sociaal domein bieden we baanbemiddeling. Veel mensen vragen ons: Hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Want gemeenten vragen toch om gemeentelijke werkervaring en een Hbo vooropleiding? Lees verder hoe onze gratis baanbemiddeling eruit ziet

Welnu, dit is hoe we het aanpakken:

Stap 1:
Je krijgt bij Helene, Linda of Debbie een uitgebreid studieadviesgesprek. Zij beoordelen samen met jou of een van de online opleidingen iets voor jou is op basis van jouw opleiding en werkervaring. Het kan natuurlijk zijn dat je een Mbo opleiding hebt, maar als doorgegroeid bent in je huidige werk en de nodige aanvullende opleidingen en trainingen hebt gedaan, dan kan het heel goed dat je op Hbo niveau functioneert en dat kun je dan ook zo schrijven in je CV. Heb je Mbo3 niveau, zonder aanvullende opleidingen en werkervaring? Volg dan de opleiding Klantenservice Zorg en Welzijn.

Stap 2:
Je gaat bij ons een online opleiding volgen als consulent Werk en Inkomen, consulent Asielopvang en Inburgering, Wmo consulent, jeugdconsulent of beleidsadviseur sociaal domein.

Stap 3:
Na het volgen van 8 lessen heb je een basis om rond te gaan kijken naar werk. Je stuurt ons jouw CV. Wij bekijken jouw CV en geven tips om dat verder te verbeteren. Ook bekijken we je LinkedIn profiel en geven daar tips voor. Als er heel veel moet gebeuren met jouw CV, dan sturen we je door naar onze samenwerkingspartner loopbaanbureau Re-Job voor een consult.

Stap 4:
Je verbetert je CV en je LinkedIn profiel. Vervolgens nemen we dat op in ons bestand van werkzoekenden. Als er dan bij ons een startersvacature of een werkervaringsplaats langskomt in jouw regio, dan nemen we contact met je op en vragen jou of je wilt reageren. Als je de vacature ziet zitten dan sturen we je CV door naar de betreffende gemeente of detacheringsbureau en ga je de sollicitatieprocedure in.

We stellen wel voorwaarden voor deze gratis dienst:
Het is belangrijk dat je tijdens de opleiding laat zien dat je gemotiveerd bent en je inzet voor je huiswerk. Alleen dan zijn we bereid om je te helpen naar jouw droombaan in het sociaal domein. Want het is in jouw en ons belang dat wij de relaties met ons netwerk met gemeenten en detacheringsbureaus goed houden. Daarom zullen we je ook van tijd tot tijd vragen of je nog beschikbaar bent voor werk en daarop te reageren. Reageer je niet, dan ga je uit ons bestand.