fbpx

Wij zijn nog aan het nagenieten van de mooie eindpresentaties van onze cursisten voor de opleiding Beleidsadviseur sociaal domein! Vorige week dinsdag, 11 juni, studeerde het tweede deel van de groep af, die in september 2023 van start was gegaan. Ellen, Jeroen en Dhena lieten zien hoe zij het verschil willen maken in een gemeente. De eindpresentaties vonden plaats in De Veldkeuken in Bunnik, gelegen in het mooie Amelisweerd vlakbij Utrecht.

Op de foto zie je van links naar rechts Jeroen, Ellen, Dhena en docente Gonda de Boer.

Ellen noemt zichzelf een “stapelaar”, wat ze illustreerde met een foto van een stapel boeken. Ellen is buurtteammedewerker in Amsterdam en is ontzettend leergierig. Zij heeft bij de WWZ Academie eerst de opleiding Wmo consulent gedaan, daarna Jeugdconsulent en vervolgens stoomde ze door met de opleiding Beleidsadviseur Sociaal Domein.

Zij wil in Amsterdam het verschil maken in het project – wat zij een structureel programma wil maken – Wonen buiten Amsterdam. Hiermee worden mensen met een urgentie voor een woning begeleid om buiten Amsterdam te gaan wonen. Want in Amsterdam zijn nauwelijks nog betaalbare woningen te krijgen. Zij wil het aan de wethouder Wonen in Amsterdam gaan presenteren en hoopt mee te mogen werken aan de uitvoering.

Jeroen heeft zich toegelegd op het proces van het verkrijgen van Wmo hulpmiddelen. Hij vindt dat dit proces sterk ingekort en versneld kan worden en wil dat graag presenteren in zijn gemeente. Jeroen wil nog meer doen aan belangenbehartiging voor mensen met beperkingen.

Dhena, waarvan we zeiden “stille wateren hebben diepe gronden” is tijdens de opleiding freelance publiciteitscoach geworden. Zij heeft een plan gemaakt tegen online haatspraak, vooral op het gebied van discriminatie, om dit beter te kunnen modereren. Na afloop vertelde ze ons dat zij verder gaat studeren in Hong Kong!