fbpx

Veel van onze cursisten kiezen voor onze opleidingen, omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Reorganisatie na 20 jaar binnen het zelfde bedrijf hebben gewerkt, langdurig ziek geweest of gewoon op zoek naar een nieuw pad binnen je carrière. Dit zijn slechts een paar redenen waardoor je op zoek zou gaan naar een nieuwe baan. Een opleiding volgen om nieuwe kennis op te doen is de eerste stap om je carriere een boost te geven, maar wat moet je dan doen als je een opleiding hebt afgerond? In dit artikel geven we tips over het vinden van een baan na het afronden van je opleiding bij de WWZ Academie.

  1. Zoek iets dat bij je past.

Dit klinkt misschien als een open deur, maar ga op zoek naar een baan die bij je past en ook vooral een plek die bij je past. Zo zorg je ervoor dat je plezier hebt in je werk en je je gelukkig voelt. Dat is heel belangrijk binnen je werkende leven.

  1. Voorkom gaten in je CV en blijf actief

Zit je tussen twee banen in? Zorg er dan voor dat je actief blijft! Natuurlijk toon je aan dat je actief bent door onze opleidingen te volgen. Daarnaast zou je misschien relevant vrijwilligerswerk kunnen doen. Zo laat je zien aan je nieuwe werkgever dat je gemotiveerd bent.

  1. Maak gebruik van social media

Het gebruik van social media wanneer je solliciteert is niet meer zo vrijblijvend. Vooral LinkedIn kan je goed helpen bij het vinden van een baan. Probeer connecties te maken met mensen die voor jou relevant en interessant zijn. Daarnaast is LinkedIn verreweg het favoriete selectiekanaal van recruiters. Belangrijk dus dat je zichtbaar bent!

  1. Investeer in jezelf

Wanneer je nog geen ervaring hebt binnen het sociaal domein, kan het moeilijk zijn om aan een baan te komen. Daarom kan het voor jou nuttig zijn om eerst aan de slag te gaan bij een (onbetaalde) werkervaringsplek. Zo zorg je dat je meer ervaring opdoet binnen het vakgebied en maak je het voor je toekomstige werkgever aantrekkelijker om jou aan te nemen.

  1. Denk in mogelijkheden

Wanneer je ontslagen bent of even zonder baan zit, is het soms lastig om gemotiveerd te blijven. Maar ga niet bij de pakken neer zitten. Zet je schouders eronder en wees positief, dan straal je dat ook uit naar anderen en dus ook naar je toekomstige werkgever. Immers zit niemand te wachten om een ouwe zeur in dienst te nemen 😉

Bij de WWZ Academie helpen we je ook graag verder om na het succesvol afronden van één van onze opleidingen een nieuwe baan te vinden. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via H.henckens@wwzconsultancy.nl