fbpx

E-learning is een opkomend fenomeen. Bij de WWZ Academie worden al onze opleidingen online gegeven. Soms zitten daar een of twee live dagen in of een stukje live training via skype of een webinar, maar hoofdzakelijk doen we alles online. Dit doen we met een reden, e-learning brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee! Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van e-learning? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. 24/7: Je kunt altijd en overal leren
Je kunt overal ter wereld een cursus starten. En sommige cursussen kun je zelfs altijd starten. Je kan dus zelf de tijd en ruimte bepalen waar jij de cursus gaat volgen. Een weekje in Frankrijk? Ook dan kan je de cursussen gewoon blijven volgen. Pyjamadagje? Je kunt online cursussen lekker in je pyjama volgen. Bij de WWZ Academie hebben we zelfs eens gehad dat een cursist vanuit Jordanië een online programma bij ons volgde!

2. Besparing in tijd en kosten
Omdat je voor cursussen die online worden aangeboden niet nog van te voren ergens heen moet, bespaar je tijd. Je hebt geen reistijd en geen reiskosten!

3. In je eigen tempo leren
Met online opleidingen kan je in je eigen tempo leren en je kunt zoveel tijd aan de opleiding besteden als jij kan en wil.

4. Actuele kennis
Heel veel cursussen kunnen achterblijven met het delen van kennis, omdat ze verouderde materialen gebruiken. Nieuwe kennis implementeren is lastig omdat dure nieuwe boeken moeten aangeschaft en materialen moeten worden vervangen. Bij e-learning is dat niet het geval. Nieuwe kennis kan makkelijk worden verwerkt in de bestaande cursussen. Zo ben je door middel van e-learning nog meer up-to-date.

5. Werken en leren gemakkelijk combineren
Omdat je in je eigen tempo leert en dit ook thuis of elders kunt doen, kun je werken en leren gemakkelijk combineren. Heb je meer tijd nodig op je werk, dan doe je de week erna gewoon twee lessen of alles schuift even op. Wij hebben overigens wel ervaren dat het verstandig is om voor jezelf een deadline te stellen. Anders kan het zijn dat je op enig moment stopt en niet meer doorgaat. Dat is natuurlijk zonde!

6. Samenwerkend leren
Vaak leer je niet alleen, ondanks dat je vanaf een andere locatie studeert. Je zit vaak in een online groep met medecursisten. Je kunt met hen sparren en ook vragen stellen aan de docenten. Je krijgt daardoor heel snel antwoord op je vragen en dilemma’s.

7. Snel antwoord op je vragen
Doordat alles online is opgezet, krijg je snel antwoord op je vragen en je kan schakelen met docenten over feedback.

8. Extra services
Vaak zijn er aan e-learning programma’s extra services verbonden. Zo houden sommige opleidingen je op de hoogte van relevante vacatures en mailen deze naar je of publiceren ze op een ander kanaal. Dit doen we bij de WWZ Academie ook.

Wij zijn mede door de bovenstaande redenen al helemaal om naar e-learning en bieden al onze opleidingen online aan. Ben jij al overtuigd van e-learning?