Joany Hesterman heeft afscheid van ons genomen omdat de lessen niet meer passen bij haar bedrijfsconcept. We hebben nu Marije Dito bereid gevonden om haar taken als docent Participatiewet over te nemen. Onder de uitvoering van de Participatiewet vallen ook de gemeentelijke minimaregelingen. Marije stelt zich voor:

“Ik ben Marije Dito-Kos, ben 45 jaar en woon samen met mijn man Mark in Den Helder. Voor de WWZ Academie ga ik de Vraag- en Antwoord webinars voor de cursisten van het Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet verzorgen voor wat de Participatiewet betreft. Ook zal ik de lessen over de Participatiewet actualiseren.

Ik werk al jarenlang binnen het Sociaal Domein. Ik ben ooit, in 1998, direct na mijn afstuderen van de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, begonnen als consulent sociale wetgeving bij de gemeente Alkmaar. Daarna heb ik met veel plezier 15 jaar voor de gemeente Schagen gewerkt in diverse functies, van trainer/coach tot kwaliteitsmedewerker.

Sinds 2015 werk ik voor de gemeente Den Helder, in eerste instantie als juridisch beleidsadviseur bezwaar en beroep voor het gehele Sociaal Domein, sinds 2019 als beleidsmedewerker Participatie (Werk & Inkomen). Een erg leuke en diverse functie. Sowieso is werken in het sociaal domein nooit saai is mijn ervaring.

In mijn vrije tijd vind ik mijn ontspanning in het sporten in de buitenlucht, ik hou van hardlopen en fietsen (op mijn gravelbike), en vind het ook leuk om sport te kijken (voetbal, wielrennen enz). Verder hou ik van lezen, koken en gezellig met vriendinnen op een terrasje zitten. Oh ja, en ik probeer ondertussen ook de Spaanse taal een beetje onder de knie te krijgen.

Wil je meer weten over het Jaarprogramma Sociaal Domein Compleet? Met dit exclusieve programma starten we alleen in september en januari. Klik hier voor alle informatie.