fbpx

Wij worden momenteel heel blij van alle aanbiedingen voor zij-instroomtrajecten vanuit gemeenten en detacheringsbureaus. Een paar weken terug zelfs drie in een week! En steeds meer bureaus willen met ons praten. We hadden al een mooi netwerk, dat breidt zich nu snel uit!

Wij brengen al een aantal jaren voor het voetlicht, dat de meeste cursisten die zich bij ons en waarschijnlijk ook bij andere opleiders melden, op zoek zijn naar een baan of een andere baan. De opleiding is de voorbereiding daarvoor, het certificaat is slechts een middel om dat doel te bereiken. Het grootste deel van onze cursisten bestaat uit vrouwen tussen 40 en 60 jaar die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging waarbij vooral zingeving en werkgeluk hun drijfveren zijn. Daar is het beroep van een consulent in het mooie veld van zorg en welzijn heel geschikt voor!

Veel cursisten van ons hebben op de een of andere manier een achtergrond in zorg en welzijn, een aantal niet. Iedereen heeft enorm veel werk- en levenservaring. Er zijn dus werkgevers nodig die iedereen een kans wil geven, ook zonder relevante werkervaring. Gelukkig zijn er steeds meer gemeentelijke werkgevers die door krijgen dat de consulenten met gemeentelijke werkervaring simpelweg op zijn, want die zijn aan het werk! Dat roepen wij al jaren en eindelijk wordt het zichtbaar in deze tijd van enorme krapte op de arbeidsmarkt, die ook geldt voor gemeenten. Ontgroening en vergrijzing speelt daarbij een rol, de gemiddelde leeftijd van consulenten bij gemeenten is 50 jaar. Veel jongeren komen er niet bij en als je 50 bent heb je nog 17 jaar te gaan tot je pensioen.

We zijn dan ook blij met gemeenten en detacheringsbureaus die de handschoen hebben opgepakt. Er is een groot aantal zij-instroomtrajecten opgezet, waarvoor wij steeds vaker aanvragen krijgen of wij daarvoor geschikte cursisten hebben. Het gaat zowel om betaalde startersvacatures als onbetaalde werkervaringsplaatsen. Ook zijn er sociale wijkteams die vanwege een SROI verplichting in hun contract (Social Return on Investment) op zoek zijn naar mensen met een uitkering die zij een werkervaringsplaats kunnen bieden. Als wij dergelijke aanvragen krijgen dan gaan we direct op zoek naar geschikte cursisten in ons bestand en ook plaatsen we de vacatures in de besloten Facebook studiegroepen. Zo hebben we al een aantal cursisten kunnen helpen aan werk en daar zijn we blij mee. Want net als dat Wmo consulenten blij zijn als ze hun clienten blij kunnen maken zijn wij blij als we onze cursisten blij kunnen maken!