fbpx

Wil jij graag een van onze opleidingen volgen zodat je leuk en zinvol werk kan krijgen als Wmo- of jeugdconsulent? Denk je dat je de opleiding niet kunt bekostigen? Als je snel bent en nog voor eind december wat regelt, dan zijn er manieren om dat toch voor elkaar te krijgen. Hieronder wat tips:

1. Laat je werkgever betalen
Uit het jongste onderzoek van TNO blijkt dat geld voor scholing van werknemers op de plank blijft liggen. Zonde toch? Ruim 40% van het opleidingsbudget wordt niet besteed en verdwijnt per 1 januari. Werkgevers zijn verplicht scholing aan te bieden, maar geven hier onvoldoende prioriteit aan. Wist je dat bijvoorbeeld sociaal werkers een loopbaanbudget opbouwen van 1,5% die je voor scholing kunt inzetten? Werkgevers vinden ook vaak dat de verantwoordelijkheid bij jou ligt om aan te geven dat je een opleiding wilt volgen. Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar je baas of naar personeelszaken en vraag of je een opleiding kan volgen.

Natuurlijk moet er een win-win zijn voor je werkgever en voor jou, dus geef bij je werkgever aan wat het voordeel voor hem of haar is dat jij de opleiding gaat volgen. Blijf je daar aan het werk, dan is het natuurlijk belangrijk dat de inhoud aansluit bij je huidige werk. Zit je in een outplacement traject of in een ontslagronde, dan is er een transitiebudget dat de werkgever zelfs verplicht is om in te zetten voor scholing.

En nog een financieel voordeel voor je werkgever: Als je je voor het einde van het jaar inschrijft voor een van de opleidingen van de WWZ Academie, dan betaalt hij of zij nog € 100 minder!

Klik hier voor het overzicht van alle opleidingen.

2. Laat de Belastingdienst betalen
Opleidingen met een prijs die hoger is dan € 250 kun je als studiekosten aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting. Als je geen aangifte meer hoeft te doen, bijvoorbeeld omdat die al jaren op 0 staat, dan krijg je dus het hele bedrag terug!

Om dit bedrag snel terug te kunnen krijgen, moet je je dus wel voor 31 december inschrijven.

3. Laat het UWV betalen
Ben je al een tijdje werkzoekend en ingeschreven bij het UWV, dan kun je onderzoeken wat zij aan scholingsmogelijkheden willen bieden. Tot en met 31 december van dit jaar kun je nog een aanvraag indienen voor een Scholingsvoucher Langdurige zorg. Wees snel, want er wordt al gewaarschuwd dat het budget op kan raken. Dit scholingsvoucher is voor mensen die werken of gewerkt hebben in de langdurige zorg. Je kunt het alleen nog besteden aan de opleiding Callcentre/Klantenservice sociaal domein. Daarnaast wil het UWV nog wel eens maatwerkoplossingen bieden voor individuele situaties, ook voor de opleiding Wmo consulent. Overleg hierover met je werkcoach. Het is onze ervaring dat er nog steeds veel werkgelegenheid is in dit beroep, we krijgen regelmatig aanvragen die we publiceren in onze Facebook studiegroepen.

4. Betaal het zelf in termijnen
Als je geen gebruik kunt maken van de hiervoor genoemde mogelijkheden, dan hebben we altijd nog de mogelijkheid voor betalen in termijnen. Je betaalt nu nog een lagere prijs, na 31 december gaat deze omhoog. Je kunt betalen in 4 tot 6 termijnen. Stuur een reply op deze mail als je daar meer informatie over wilt.