Mijn laatste blog “Echte transformatie sociaal domein bereik je niet met gemeentelijke werkervaring” heeft zoveel positieve reacties opgeleverd! Mensen die het volledig met me eens waren, maar ook een aantal gemeenten uit verschillende delen van Nederland die de uitdaging zijn aangegaan en werkervaringsplaatsen hebben aangeboden! Daar zijn we heel blij mee, hartelijk dank daarvoor!

Inmiddels hebben we de vacatures verspreid in onze besloten Facebook studiegroepen en dat betekent dat er binnenkort een aantal cursisten aan de slag kunnen.

Heeft u een personeelstekort voor de functies Wmo consulent, Jeugdconsulent of consulent in sociale wijkteams? En bent u bereid om mensen zonder gemeentelijke werkervaring, maar wel met een enorme bak aan werk- en levenservaring aan een baan te helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag, omdat we onze cursisten graag helpen naar een nieuwe uitdaging!

Hieronder de premiere van de video over Annemarie. Een aantal cursisten van de WWZ Academie heeft al een werkervaringsplaats gevonden bij de gemeente Hoorn. Ook Annemarie heeft daar gedurende 6 maanden werkervaring opgedaan en kon, als 62-jarige, direct aan de slag in een sociaal wijkteam in Zaanstad. De video vertelt haar verhaal.

Bekijk hier het verhaal van Annemarie. 

Op donderdag 26 september ’s middags organiseren wij trouwens weer een speeddate met werkgevers voor onze cursisten en oud-cursisten. U bent daarbij van harte welkom om met hen kennis te maken! U kunt zich daarvoor aanmelden via een reply op deze mail.

Verder in deze e-mailing:

  • Op 9 september starten onze nieuwe opleidingsgroepen
  • Opleiding Callcentre/Klantenservice sociaal domein voor MBO-ers
  • Werkgeluk festival Sociaal Domein Online
  • Nationale Bijscholingsdag
  • De leukste vragen voor het Keukentafelgesprek
  • En natuurlijk weer de tips van de week!

9 september starten er weer nieuwe opleidingen
Op maandag 9 september gaan we weer van start met de nieuwe online opleidingsgroepen Wmo consulent, Jeugdconsulent en Consulent sociaal domein. Ook starten we dan voor het eerst een compleet jaarprogramma, waarin al ons materiaal is verwerkt, ook voor de Participatiewet! Het programma bevat meerdere live momenten en wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid. Het is voor jou als je bereid bent je gedurende een jaar voor 100% in te zetten en het programma op tijd af te ronden. Klik hiervoor alle informatie over onze consulenten opleidingen en hier voor het jaarprogramma Sociaal Domein Compleet!.Wil je eerst weten of het beroep van consulent in het sociale domein iets voor jou is? Doe dan de test.

Opleiding Callcentre/Klantenservice sociaal domein
Onze opleidingen voor consulenten zijn op MBO+/HBO niveau. Heb je MBO niveau? Dan is de opleiding Callcentre/Klantenservice sociaal domein iets voor jou! Je leert de grote lijnen van de wetgeving in het sociale domein en gaat vervolgens praktisch aan de slag met telefonische en mondelinge gesprekstechnieken. Deze opleiding wordt vaak vergoed door het UWV. Klik op deze link voor alle informatie over deze opleiding.

Werkgeluk festival Sociaaldomeinonline
Sociaaldomeinonline wil mensen en organisaties in het sociale domein met elkaar verbinden. Zij pleiten voor een andere organisatie van het sociale domein, zodat meer mensen daar hun werkgeluk vinden. Op vrijdagmiddag 27 september organiseren zij het Sociaal Domein Online Werkgeluk festival met interessante sprekers en workshops. Wij leveren daar vanuit de WWZ Academie een bijdrage aan in de vorm van de workshop “Gezond verstand in het sociale domein”. Je bent van harte welkom. Via deze link kun je je inschrijven en Britta en Anne live ontmoeten.

Volgende datum Nationale Bijscholingsdag
Op 21 november vindt de volgende Nationale Bijscholingsdag plaats voor zowel Wmo- als jeugdconsulenten. Als (oud)cursist van de WWZ Academie kun je je daarvoor inschrijven met een korting van 21% voor de eerste keer, want je hoeft dan geen BTW te betalen. Als je de opleiding Wmo consulent of Consulent sociaal domein hebt gedaan, schrijf je je tegelijkertijd in voor het Register van Wmo consulenten. Klik hier voor de Nationale Bijscholingsdag Wmo consulenten hier voor de Nationale Bijscholingsdag Jeugdconsulent. Vermeld bij inschrijving dat je van de WWZ Academie komt.

De leukste vragen voor het Keukentafelgesprek
Sinds kort verkopen we doosjes met kaarten: “De leukste vragen voor het Keukentafelgesprek”. Er is al veel belangstelling voor! Handig als geheugensteun om het keukentafelgesprek goed te kunnen voeren. Ook vind je daar twee boeken die we verkopen. Je kunt de kaarten nu nog kopen voor de introductieprijs via de WWZ shop. Binnenkort gaat de prijs omhoog.