fbpx

Wij zijn een fan van de Doorbraakmethode. Als je aan de slag gaat met je cliënt en je loopt tegen muren van regels aan, dan is er een uitweg om toch door die muren heen te breken. Daarom besteden we er in de Wmo consulent opleidingen veel aandacht aan hoe je toch het gewenste resultaat kunt bereiken ondanks de met name lokale regelgeving. De landelijke wetten in het sociaal domein bieden namelijk ruimte genoeg voor een holistische blik en creatieve oplossingen waarmee je zorgvragers en mantelzorgers gelukkig kunt maken! Veel consulenten beseffen zich dat niet zo hebben we gemerkt.

Eelke Blokker van het Instituut voor Publieke Waarden heeft de Doorbraakmethode ontwikkeld. Die is al in veel gemeenten succesvol gebruikt. Zowel door hulpverleners als door de gemeenten zelf omdat zij een manier wilden vinden om ondanks de regels mensen goed te kunnen helpen om weer op eigen benen te staan. Niet voor niets hebben we Eelke in 2020 uitgenodigd om te komen spreken tijdens het eerste Gouden Bezem evenement. Zijn visie en werkwijze passen bijzonder goed bij de beweging van Nieuwe Bezems, die we zijn gestart om het gedachtengoed van het boek Gezond Verstand in het Sociale Domein verder te verbreiden. Je kunt trouwens alvast in de voorinschrijving de opvolger bestellen: Gezond Verstand in het sociale domein in Praktijk met 17 verhalen van mensen en initiatieven die dagelijks de muren doorbreken en mensen gelukkig maken.

Eelke heeft nu een 6 stappenplan ontwikkeld om samen met zorgvragers en mantelzorgers een doorbraakplan te maken. Lees hier hoe het plan eruit ziet en ga het gebruiken!