fbpx

Vanwege het coronavirus kunnen veel ouderen geen bezoek meer ontvangen. Hoe houd je, ondanks dat, toch contact? Technologie kan een uitkomst bieden. Verschillende ICT-oplossingen, die mede zijn ontwikkeld binnen het programma Active & Assisted Living (AAL), bieden de mogelijkheid om contact op afstand mogelijk te maken.

Zo is er de “YoooMFamilyapp”. Hiermee kan men heel eenvoudig beeldbellen, foto’s maken en versturen. De app is zo ontworpen dat het homescherm van een telefoon of tablet kan wordt overschreven, zodat ouderen niet meer kunnen ‘verdwalen’ op hun telefoon of tablet.

Dan is er “Anne” de virtuele assistent. Deze kan ervoor zorgen dat dierbaren via beeldbellen in contact kunnen blijven op afstand. Op een simpele manier waar iedereen zonder computer en enige computerkennis mee kan werken. Zij kon ook helpen om meer regie te houden op de dagelijkse dingen want behalve beeldbellen is er een ook mogelijkheid voor een medicatie agenda en een agenda voor afspraken.

“Compaan” heeft een tablet ontwikkelt voor ouderen die geen digitale ervaring hebben, maar wel graag deel uit willen maken van de digitale wereld. Een foto of filmpje ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen? Met de Compaan kan dat op een eenvoudige manier.

En dan is er “Hallo Zorg”. Dit is een digitale omgeving waarin de dagelijkse zorg afgestemd kan worden tussen zorgvrager, familie, buren en zorgprofessionals. Dit is een gratis app, waarbij in een veilige, besloten groep informatie kan worden uitgewisseld gericht op samenwerking.

Lees hier meer informatie om het eenzaamheidsvirus te lijf te gaan met technologie.