fbpx

Technologische ontwikkelingen worden steeds meer ingezet in de zorg. Recent is er in Rotterdam een comfortwoning ingericht waar mensen kunnen kennismaken met deze techniek. Leuk om een keer een te gaan kijken als je daar in de buurt bent. De Comfortwoning voor ouderen ligt aan het Mookhoekplein in Overschie. De Comfortwoning is een jaar lang geopend voor bezichtigingen van geïnteresseerden. Vrijwillige ambassadeurs zullen hen tijdens de inloopmomenten rondleiden door de woning en hier van alles over de technologische voorzieningen vertellen. Ook kan er een losse afspraak gemaakt worden voor een bezichtiging van de woning. Het is na de rondleiding mogelijk om verschillende producten (thuis) uit te testen of meteen te bestellen.

In Den Haag is ook al zo’n woning 

Het is goed om op de hoogte te blijven van de nieuwe mogelijkheden van de techniek. Vilans heeft een aantal ontwikkelingen in beeld gebracht en beschreven op hun website

Vilans heeft ook een handige Infographic gemaakt met handige technische hulpmiddelen die in te zetten zijn bij dementie.

Confortwoning

Bron: afb. bed van Jessica Vasquez via Pixabay