fbpx

Je hebt er goed over nagedacht. Je wilt aan het werk binnen het Sociaal Domein. Daar ligt je interesse. Je volgt een mooie opleiding in de juiste richting met het gewenste diploma als resultaat. Ervaring heb je genoeg, maar nog niet in je nieuwe vakgebied. Je bent een ervaren starter.

Enige tijd geleden hebben we een workshop mogen geven aan een groep enthousiaste cursisten van de WWZ Academie over hoe je werkgevers kunt laten weten dat je op zoek bent naar werk. Waar vind je jouw ideale baan en hoe laat je weten dat jij de beste kandidaat bent voor deze functie. In een middag hebben we met elkaar besproken hoe je jezelf het beste kunt presenteren bij een werkgever, hoe je je netwerk kunt inzetten om een baan te vinden, hoe je een hedendaags cv maakt en niet te vergeten een pakkend LinkedIn profiel. Heel veel informatie voor een middag. In ons enthousiasme om iedereen op weg te helpen kennen we geen rem. Gelukkig heeft iedereen de mogelijkheid om zijn aangepaste CV, LinkedIn profiel en brief door ons te laten checken. Daar wordt geregeld gebruik van gemaakt. Erg leuk om te zien hoe alle tips en adviezen worden verwerkt tot een aansprekend cv en een motivatiebrief die eruit springt.

Waarom zou een werkgever jou moeten kiezen? Denk eerst goed na over wat jouw kernkwaliteiten zijn. Hoe komen die het best tot zijn recht? Wees niet bescheiden (opscheppen hoeft ook niet), maar omschrijf eens eerlijk wat jij goed kunt en wat jij graag doet. Dat moet je eerst zelf duidelijk hebben voordat je dat goed kunt vertellen in je cv, brief en sollicitatiegesprek. Want wat jij niet vertelt, dat weet de ander niet. Weet je zelf niet zo goed wat jou speciaal maakt, vraag het dan aan mensen om je heen. Je partner, goede vrienden of (oud)collega’s zij weten heel goed waarom ze jou waarderen.

Sinds dit cursusjaar hebben we een samenwerking met de WWZ Academie. Als lid van de WWZ Club of deelnemer aan het jaarprogramma Sociaal Domein Compleet word je automatisch lid van onze Online Support. Dit platform geeft je tips over solliciteren, adviezen voor een helder LinkedIn profiel, een CV format, inzage in vacatures, de mogelijkheid om te chatten met ons en je medecursisten en korting op persoonlijke coaching.

Natuurlijk moeten ze jou kiezen! Wil je ook zo onweerstaanbaar zijn op de arbeidsmarkt? Maak gebruik van onze adviezen of kom langs voor een persoonlijk coachingsgesprek.

www.re-job.nlinfo@re-job.nl