fbpx

Op donderdag 6 september vond de eerste speeddate middag van de WWZ Academie plaats. Tijdens deze middag, nodigden we cursisten en alumni uit om kennis te maken met verschillende detacheringsbureaus die wij op de dag hadden uitgenodigd. Dit was de eerste keer dat de WWZ Academie een speeddate middag organiseerde.

De middag werd georganiseerd in hartje Amsterdam aan de rand van het Vondelpark. ’s Middags na de
lunch druppelden cursisten en alumni van de WWZ Academie binnen. Niet veel later, maakten ook de detacheringsbureaus hun intrede. Zo waren YER, Bureau Brug en JoinUz aanwezig. De middag begon met een welkomstwoord van directeur Anne Vrieze. Vervolgens werden de detacheringsbureaus uitgenodigd om wat meer te vertellen over het sollicitatieproces bij een detacheringsbureau. De cursisten en alumni kregen allemaal de gelegenheid om vragen te stellen aan de bureaus. Daarna sloot Anne Vrieze het plenaire gedeelte af met een aantal sollicitatietips uit eigen ervaring.

Na het plenaire gedeelte, werd de zaal omgebouwd tot een setting waarin kleinere groepjes gemakkelijk met elkaar in gesprek konden gaan. Aan elke tafel zaten vertegenwoordigers van de detacheringsbureaus
en daar konden kleine groepjes cursisten en alumni bij aansluiten. Die konden op hun beurt nog eens al hun vragen aan de detacheringsbureaus stellen, om te zorgen dat ze zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun volgende sollicitatie. Elke 20 minuten, wisselden de alumni en cursisten van tafel om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk mensen zouden spreken.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij iedereen nog eens napraatte. De speeddate middag werd positief ontvangen. Genoeg reden voor ons om dit nog eens te organiseren in de toekomst. We organiseerden de middag, omdat we cursisten en alumni eens de kans wilden geven om in gesprek te gaan met detacheringsbureaus, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op sollicitatiegesprekken en om ze een idee te geven van hoe een detachering nou eigenlijk werkt.

We zien uit naar een volgende keer dat we een speeddate middag organiseren en wie weet zien we jou daar wel!