fbpx

Wanneer je een opleiding volgt voor een nieuw vak, bevindt je je vaak op een keerpunt in je leven: je wil een nieuw beroep gaan uitoefenen. Natuurlijk ben je er met het volgen van een opleiding alleen niet. Je wil uiteindelijk natuurlijk ook verzekerd zijn van een baan. Maar hoe zorg je ervoor dat je na je opleiding gegarandeerd een baan hebt als Wmo consulent? In dit artikel geven we je tips en tricks.

 Volg een vakspecialistische opleiding
Er zijn momenteel een aantal opleidingen beschikbaar voor Wmo consulent. Lastig om te kiezen? Kijk in ieder geval naar hoe anderen de opleiding waarderen en wat de nazorg van de opleider is. Helpt de opleidingsinstelling je verder naar een baan? Heeft de instelling een hoge waardering? Waar zijn oud cursisten nu? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je moet stellen voor je aan een opleiding begint.

 Kijk goed wat de eisen zijn voor Wmo consulent
Voordat je überhaupt begint aan een opleiding, is het ook belangrijk om te bekijken welke eisen er worden gesteld aan een Wmo Consulent. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan wanneer je gaat solliciteren.

Werkervaringsplek
Ervaring, ervaring, ervaring. Dat is vaak wat ze willen. Maar hoe kom je aan ervaring? Een werkervaringsplek! Dit is een werkplek waar je ervaring opdoet. Met die ervaring kan je vervolgens aan je toekomstige werkgever laten zien dat je het kan en vergroot je dus ook weer je kans op een baan. Bij de WWZ Academie bieden we ook werkervaringsplekken aan. Wij werken namelijk samen met een aantal detacheringsbureaus. Wel eisen we van de sollicitanten het volgende:

  • Een succesvol afgeronde opleiding van Consulent Sociaal domein, Jeugdconsulent of Wmo Consulent.
  • Aantoonbare motivatie.
  • Alle opdrachten van de WWZ Academie op tijd en met aandacht voorbereid.

Wanneer je aan de bovenstaande criteria voldoet, kunnen wij jou voordragen aan een detacheringsbureau die werkt in jouw regio. Daardoor wordt de kans dat je een baan vindt na het afronden van onze opleiding aanzienlijk vergroot.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op!