fbpx

Het is een roerige tijd. Door de verspreiding van het coronavirus, liggen veel werkzaamheden stil. In het sociaal domein is het echter van groot belang dat werkzaamheden op een creatieve manier doorgaan. Onlangs spraken wij met Cisca Bakker over haar werk en de impact van de coronacrisis op haar werkzaamheden.

Cisca is trainer. Ze geeft trainingen op het gebied van juridische kennis, projecten en communicatieve vaardigheden aan medewerkers van woningcorporaties Dat doet zij als ZZP’er. Echter hebben de woningcorporaties tijdens de coronacrisis weinig aandacht voor trainingen.

Daarnaast werkt Cisca ook nog als coach bij Eigen Plan. Eigen Plan wordt ingeschakeld als mensen klem zitten (bijvoorbeeld grote schulden, huisuitzetting, zorgen over kinderen, bij scheidingen). We worden veel ingeschakeld door sociale wijkteams of andere hulpverlenende instanties. Wij kijken samen met de hoofdpersoon wat er nodig is, en vragen wie er met hen mee kan denken om tot oplossingen te komen. Wij bezoeken het netwerk en faciliteren een bijeenkomst waarbij de hoofdpersoon,  hulpverlening en het netwerk samen komen. Op deze bijeenkomst maakt de hoofdpersoon, samen met het netwerk een plan. Waar normaal gesproken alle afspraken face to face zijn, zijn we nu gedwongen om dat met Whatsapp en andere online middelen te doen. Gelukkig weet Cisca nog steeds te helpen.

“Ik gebruikte weleens Skype, maar meer in de privésferen. Nu weet ik op een creatieve manier andere online middelen te gebruiken om toch mijn cliënten verder te kunnen helpen in deze moeilijke periode.”

Naast haar werk, heeft Cisca momenteel net als veel mensen iets meer tijd. Die tijd gebruikt zij om zichzelf verder te ontwikkelen.

“Ik volg veel online trainingen. Mijn tip als je ook wat extra tijd hebt? Bekijk eens een van deze websites en misschien staat er een leuke gratis training tussen:

https://www.skillstown.com/aanbod-consumenten/

https://www.studytube.nl/

https://www.e-academy.org/