fbpx

In de afgelopen week is ons leven drastisch veranderd doordat het covid-19 virus zich ontzettend snel verspreid door Europa. Zo werken velen van ons thuis en gaan we beperkt naar buiten. Ook is ons sociale leven anders geworden. Echter zijn er heel veel mensen in onze samenleving die nog steeds wat extra hulp nodig hebben in hun dagelijks leven.

Zo blijft de jeugdzorg aan de slag. Ook in de Wmo wordt er nog steeds gewerkt, maar wel door middel van een aangepaste dienstverlening. Zo worden er bijvoorbeeld momenteel vrijwel geen huisbezoeken gebracht. De zwakkeren in onze samenleving blijven wel hulp nodig hebben en daarom is het belangrijk dat wij ons ook allemaal blijven inzetten voor deze groepen. Want juist in deze tijd is het belangrijk om nog steeds te blijven werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen kan blijven meedoen.

Er was al een tekort aan medewerkers in het sociaal domein en dat wordt nu niet kleiner. Daarom blijft het nog altijd relevant dat er meer personeel wordt opgeleid om aan de slag te gaan in het sociaal domein. Bij de WWZ Academie hebben wij vanaf het begin al de keuze gemaakt om onze opleidingen online aan te bieden. Dit omdat het flexibiliteit biedt. Niet iedereen kan wekelijks op locatie komen om lessen te volgen. Daarom kozen wij voor een oplossing waarbij je thuis en in je eigen tijd een volwaardige opleiding kunt volgen.

Ook jij kunt een online opleiding volgen zodat jij na de zomer paraat staat om kwetsbare leden van onze samenleving verder te helpen. Op 20 april starten er weer nieuwe opleidingen Wmo Consulent, Jeugdconsulent en Consulent Sociaal Domein.  Meer informatie over deze opleidingen kun je hier vinden.

Werk jij in het sociaal domein en heb jij een creatieve manier gevonden om jouw cliënten nog steeds te blijven ondersteunen? We vinden het leuk om daar wat meer over te horen! Stuur ons een mailtje met jouw verhaal via info@wwzconsultancy.nl

Wil je wat meer weten over de opleidingen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze studieadviseur Helene Henckens: H.henckens@wwzconsultancy.nl of bel haar op 06 22167153.

Blijf positief en let op je gezondheid!