fbpx

‘‘Moed is niet de kracht om door te gaan.  Moed is doorgaan terwijl je de kracht eigenlijk niet hebt.”

Dit is het motto van Stella de Swart. Stella is inmiddels een bekende spreker en adviseur op het gebied van armoede, schulden en eenzaamheid. Zij hoopt het taboe op armoede voor eens en altijd te doorbreken. Een leven in armoede kan echt iedereen overkomen. Ook als je heel rijk bent en alles voor elkaar denkt te hebben.

Jarenlang leidt Stella een gelukkig leven als accountmanager in de modebranche. Ze heeft een mooi huis, twee geweldige kinderen en een succesvolle carrière. Helaas verandert alles als ze haar baan verliest en ook haar relatie eindigt. “Ik wil dit niet, ik voelde dat ik gefaald had als Stella, accountmanager vriendin van … dochter van …. en moeder van twee kinderen! Erger kan bijna niet”, denkt Stella, maar het noodlot slaat nogmaals hard toe als ze moet vechten tegen baarmoederhalskanker.

Door een samenloop van omstandigheden komt ze in grote financiële problemen. Haar gevecht tegen de bureaucratie is een gevecht van jaren, waarbij ze ten strijde trekt om er het beste van te maken voor haar twee kinderen. Stella raakt verstrikt in het web van ambtelijke regels en formulieren. Dit leidt uiteindelijk zelfs tot een schuldsanering van drie jaar. Stella moet met haar kinderen leven van een paar tientjes per week en voordat ze het weet, staat ze zelf met schaamte in de rij voor De Voedselbank. Maar ze houdt moed en is altijd positief gebleven.

Ondanks dat ze jarenlang tegen bureaucratische muren op liep is het Stella gelukt om een succesvol auteur, spreker en adviseur te worden. Zij wil iedereen informeren hoe het is om in armoede te leven en waar je tegenaan loopt. Je komt haar regelmatig tegen op LinkedIn waar ze haar visie geeft op armoede en ongelijkheid.

Haar boek “Armoede krijg je gratis” is een eye-opener: Verplichte kost voor burgemeesters, wethouders, raadsleden, ministers, leerkrachten, consulenten en zorgverleners. Je kunt het bestellen via Www.stella-de-swart.nl