fbpx

Leve het bestaan van het WWW, het World Wide Web! We hadden anders niet zo kunnen communiceren en online studeren als we nu doen. Vandaag, 1 augustus, is het World Wide Web day om te vieren dat we dit hebben. Hoe is het World Wide Web ontstaan?

De Britse Tim Berners-Lee heeft het concept van het WWW al ontwikkeld in 1989. Hij werkte als softwareontwikkelaar bij een onderzoeksinstituut in Genève net als honderden andere wetenschappers. Zij wisten niet goed van elkaar waar ze aan werkten of wat ze ontwikkeld hadden. Tim Berners-Lee bedacht hiervoor een oplossing: Een digitale ruimte waarin alle kennis en informatie van de onderzoekers verzameld en gedeeld kon worden. In november 1990 was zijn concept ver genoeg ontwikkeld om er een echt project van te maken. In augustus 1991 zette hij een kort overzicht in de nieuwsgroep alt.hypertext. Hiermee werd zijn project publiekelijk toegankelijk. De impact was enorm: Tegenwoordig zitten er dagelijks 4,7 miljard mensen op het internet op 1,8 miljard websites! Het internet is trouwens niet helemaal hetzelfde als het World Wide Web: Internet verbindt wereldwijd de computernetwerken met elkaar, het WWW maakt de inhoud van de websites toegankelijk.

Je ziet de letters WWW in de URL, de naam van de websites. Als je bijvoorbeeld klikt op www.wmotraining.nl dan kom je uit op de website van de WWZ Academie. Als je je hebt ingeschreven voor een opleiding, dan leiden we je via je inlog naar een andere WWW, waar je de inhoud van de door jou gekozen opleiding kunt vinden. Binnen de leeromgeving vind je alle lessen met video’s, lesmateriaal, opdrachten en allerlei materiaal met illustraties en casussen. Dank aan het WWW voor de mogelijkheid om tegenwoordig onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen studeren!