Werkervaringsplaatsen na het afronden van je opleiding

Ben jij op zoek naar een baan nadat je jouw opleiding aan de WWZ Academie succesvol hebt afgerond?

Wij hebben samenwerkingen met verschillende detacheringsbureaus. Op deze manier zorgen we er samen voor dat we jou een totaalpakket kunnen aanbieden waarbij je niet alleen een opleiding krijgt, maar ook meer kans op een werkplek waar je het geleerde kan toepassen in de realiteit.

We noemen hier bewust niet de namen van de bureaus. We hebben met hen afgesproken dat mensen tijdens de Wmo- (of jeugd-) consulent opleiding eerst moeten laten zien wat ze in huis hebben voordat we hen voordragen. De bureaus willen niet dat mensen zich zonder relevante kennis en opleiding bij hen aanmelden, want dan kunnen ze nog niets voor hen betekenen. Als je je inschrijft voor onze opleiding Wmo consulent, jeugdconsulent of consulent Sociaal Domein en je laat zien dat je gemotiveerd bent, je echt inzet en de opdrachten goed maakt, dan kunnen we jou voordragen aan de detacheringsbureaus.

Criteria voor een werkervaringsplaats

  • Een succesvol afgeronde opleiding van Consulent Sociaal domein, Jeugdconsulent of Wmo Consulent.
  • Aantoonbare motivatie.
  • Alle opdrachten van de WWZ Academie op tijd en met aandacht voorbereid.

Wanneer je aan de bovenstaande criteria voldoet, kunnen wij jou voordragen aan een detacheringsbureau dat werkt in jouw regio. Daardoor wordt de kans dat je een baan vindt na het afronden van onze opleiding aanzienlijk vergroot.

Ervaringsverhaal van Paul

Paul heeft via een van onze contacten een aantal opdrachten gedaan bij verschillende gemeenten. Zowel als Wmo consulent als jeugdconsulent. Hij had geen recente gemeentelijke werkervaring.

Via een ander bureau hebben vier van onze afgestudeerden de keukentafelgesprekken uitgevoerd in het kader van een herindicatieproject voor de gemeente Den Haag. Een van hen is Hannie, die haar verhaal vertelt in de video op de homepage. Zij hadden werkervaring in de zorg, maar geen gemeentelijke werkervaring. Inmiddels zijn ze daar aan het werk. En dankzij een van hen, die ons benaderde voor een vacature, heeft zelfs een vijfde afgestudeerde daar een baan gevonden!

Wij vinden het heel bijzonder en ook ontzettend leuk dat onze afgestudeerden de WWZ Academie een warm hart toedragen, waardoor zij ook weer kansen gunnen aan andere studenten van de WWZ Academie!

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op!