Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratievent Gouden Bezem 2021: Hoe maken we onze samenleving toegankelijk voor mensen met beperkingen?

mei 18, 2021 @ 1:30 pm - 5:00 pm

In mei 2020 hebben we voor het eerst, tijdens de boekpresentatie van Gezond Verstand in het Sociale Domein, de Gouden Bezem uitgereikt aan een Nieuwe Bezem die de grenzen opzoekt van de regels in het sociale domein en daarbij vooral als doel heeft om mensen blij te maken. Ronald Helder van www.stamtafel.nl heeft toen de eerste Gouden Bezem gewonnen. We hebben besloten om daar een mooi jaarlijks evenement van te maken. Een impressieverslag van vorig jaar vind je via deze link.

Dit jaar is het thema Toegankelijkheid. De beweging van Nieuwe Bezems bestaat uit mensen die mensen gelukkig willen maken. Om dat mogelijk te maken is het nodig dat de samenleving toegankelijk is voor iedereen volgens het VN Verdrag voor mensen met een handicap. We hebben het niet alleen over de fysieke toegankelijkheid met zo min mogelijk drempels in de openbare ruimte, maar ook over de sociale toegankelijkheid.

Hoe toegankelijk is bijvoorbeeld een voetbalvereniging voor mensen met een beperking? In hoeverre zijn bedrijven bereid om mensen met een beperking werk te bieden? Met dit thema gaan we aan de slag samen met Barbara Breedijk, Anke Siegers en Rick Brink. De genomineerden voor de Gouden Bezem laten zien hoe zij de samenleving toegankelijk maken voor mensen met beperkingen. Aan het einde wordt de Gouden Bezem 2021 uitgereikt!

Het programma
13.30    Online inloop
14.00    Muzikaal welkom door dagvoorzitter Barbara Breedijk
14.10    Welkomstwoord van Anne Vrieze, oprichter Nieuwe Bezems en auteur van het boek Gezond Verstand in het sociale domein, waaruit de Nieuwe Bezems zijn ontstaan
14.15    Anke Siegers, eigenaar van Dat is Helder en De Nieuwe Route, zingt en spreekt over hoe je het sociale domein kunt transformeren zodat de samenleving echt toegankelijk wordt voor mensen met beperkingen
14.45    Muzikale samenvatting door Barbara Breedijk
14.55    Rick Brink, de officieuze minister van Gehandicaptenzaken en adviseur inclusie, spreekt over de broodnodige inclusie van mensen met een beperking, waarvoor het nodig is dat de samenleving beter toegankelijk moet worden, in alle opzichten
15.30    Pauze met de borrelbox die je thuisgestuurd krijgt
15.40    Voorstellen van de jury, die bestaat uit de genomineerden van 2020. Terugblik met Ronald Helder, de winnaar van de Gouden Bezem 2021.
15.55    Voorstellen van de zes genomineerden in twee categorieen: Personen/organisaties en initiatieven/activiteiten/projecten.
16.15    Motivatie van de jury voor de keuze van de Gouden Bezem 2021
16.25    Rick Brink reikt de Gouden Bezems uit
16.45    Afsluiting met muziek en dankwoord

Gegevens

Datum:
mei 18, 2021
Tijd:
1:30 pm - 5:00 pm